2020-07-17T08:35:22+03:00
Ana Sayfa Dünya 17 Temmuz 2020 400 Görüntüleme

İngiltere’den Rusya’ya suçlama: Hiçbir şekilde kabul edilemez!

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Avam Kamarası’nda gönderilmiş olduğu yazılı açıklamasında, “Kapsamlı analizlere gore, hükümet, Rus aktörlerin, yasa dışı olarak edinilen ve sızdırılan hükümet belgelerini internette yayarak 2019 genel seçimlerine araya girmek etmeye çalıştıklarından nerdeyse güvenilir.” dedi.

AA’nın aktardığı habere gore, İngiltere-ABD Özgür Tecim Anlaşması hakkındaki titiz belgelerin, 2019 genel tercihleri evvel yasa dışı bir halde edinildiğini ve toplumsal medya platformu Reddit üstünden dolaşıma sokulduğunu kaydeden Raab, belgelerin ilgi çekmemesi üstüne seçimler evveli daha sık girişimde bulunulduğunu açıkladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Seçimlere karşı “büyük ölçekli bir Rus kampanyası” olduğuna dair bir ispat bulunmadığını söyleyen Raab, şu değerlendirmede bulunmuş oldu:

Raab, İngiliz demokrasisi ve tercihleri korumanın kendilerinin mutlak bir öncelik bulunduğunu ve girişimle alakalı tahkîkat başlatıldığını kayıt etti.

İŞÇİ PARTİSİ KULLANMIŞTI

Geride bıraktığımız sene toplumsal medya platformu Reddit’e yüklenen belgelerin iyi mi elde edilmiş olduğu bilinmese de Rusya, tercihleri etkilemek amacıyla belgelere ilgi çekmeye çalışmakla suçlanmıştı.

İşçi Partisinin Kasım 2019’da bir basın toplantısında belgeleri gündeme getirmesinin sonrasında Reddit, belgelerin meydana çıkışının önceki bir Rus dezenformasyon kampanyasıyla temaslı bulunduğunu duyurmuştu.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama