2020-08-03T13:20:41+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 3 Ağustos 2020 330 Görüntüleme

İngiliz dezenfektan devi Nuevo üretimini Türkiye’ye taşıyacak

İngiliz Gaiol Kimya’nın alkolsüz dezenfektan markası Pegastril Nuevo, üretimini Türkiye’ye taşıyor. Karıştırma tankları, stoklama, muhafazalama, ambalajlama, şişe üretimi ve Ar-Ge laboratuvarından oluşacak tesis amacıyla 5 milyon euro’luk bir yatırım tahmin ediliyor. 2020 sonuna kadar etkinliğe geçecek tesiste 200 şahsa istihdam yaratılması planlanıyor.

İHRACAT DA YAPACAK

Markayı Türkiye’ye getiren MGS Group’un idare kurulu başkanı Murat Gürsoy, üretim ardından yalnızca Avrupa pazarına değil, Orta Asya ve Orta Doğu bölgelerine de Türkiye’den dışsatım yapılacağını ifade etti.

PANDEMİ ETKİLİ OLDU

Yatırımının yaşama atlatılmasında koronavirüs salgınıyla yükselen dezenfektan talebinin etkili olduğuna ilgi çeken Murat Gürsoy, “Nuevo, el ve cilt, yüzey ve etraf, hayvanlar ve hayvan barınakları olmak suretiyle 3 ana takımda 100 değişik tür dezenfektan üretiyor. Bunun haricinde içerisinde dezenfektan kullandığımız kullanıcıya basitlik sağlayacak teknolojik çözümler de geliştiriyoruz. Örnek olarak, otomatik kapı dezenfeksiyon sistemi, paket dezenfeksiyon sistemi ve para temizleme makinesi şeklinde. Ar-Ge birimimiz henüz normalleşme sürecinde insanların yaşamını basitleştirecek hijyen teknolojilerine yoğunlaşmış halde” şeklinde konuştu. 

300 FİRMA FAALİYET GÖSTERİYOR 

Koronavirüs salgınıyla eş güdümlü gelişme sürati 3’e katlanan Türkiye dezenfektan sektöründe yerli yabancı 300 şirket etkinlik işaret ediyor. Bunun yanı sıra Türkiye’nin dezenfektan ihracatı 2019’un bu zamanına gore son 6 ayda 10 kattan çok arttı.

NAKİT PARA TEMİZLEYEN MAKİNE GELİŞTİRDİ 

MGS Group mühendisleri doğrultusundan tasarlanan otomatik paket dezenfeksiyon makinesi, kargo şirketlerinin paketlerini hemen ve itimat edilir bir halde steril edilmesine imkân sağlıyor. Bu makine, market kasalarına da monte edilip, market torbalarının dezenfekte edilmesini sağlıyor. Grubun ilerlettiği nakit para dezenfekte eden makine vasıtası ile de tüketiciler kafe, market, otopark ve daha çoğu yerde gönül rahatlığıyla nakit kullanabiliyorlar. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama