Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

Zeynel Emre’nin Osman Arıkan Nacar İddialarına Ömer Çelik’ten Yanıt Gelmedi

Fon soruşturmasında 20 milyar lira ile yurt dışına çıktığı öne sürülen eski bürokrat Osman Arıkan Nacar ile AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in yakın zamanda Bodrum'da tatil yaptığına yönelik YENİ Parti Sözcüsü

Zeynel Emre'nin Osman Arıkan Nacar İddialarına Ömer Çelik'ten Yanıt Gelmedi
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fon soruşturmasında 20 milyar lira ile yurt dışına çıktığı öne sürülen eski bürokrat Osman Arıkan Nacar ile AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in yakın zamanda Bodrum’da tatil yaptığına yönelik YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre tarafından gündeme getirilen iddialara ilişkin Çelik ve partisinden henüz bir açıklama veya yalanlama yapılmadı.

Kamuoyunun takip ettiği fon vurgunu soruşturmasında yeni detaylar kaydedilmeye devam ediyor. Dosya kapsamında Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşiyle birlikte borsa hisseleri üzerinden 2,2 milyar liranın üzerinde kazanç sağladığı iddialarının ardından, geçmişte AK Parti milletvekili adayı olan eski bürokrat Osman Arıkan Nacar’ın da 20 milyar lirayı çekerek Türkiye’den ayrıldığı bildirilmişti.

YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, söz konusu 20 milyar liralık kayba işaret ederek Nacar ile AKP Sözcüsü Ömer Çelik arasındaki temas iddialarını kamuoyuyla paylaştı. Emre, Çelik’in Nacar ile Bodrum tatili yapıp yapmadığını sorarak şu ifadeleri kullandı:

“Gazetede haberi çıktı, eski bir bürokratın 20 milyar TL çekip yurt dışında kaçtığı haberi. Kim bu? Daha önce AK Parti’den iki kere milletvekili adaylığı yapmış Osman Arıkan Nacar. Ortağı bu soruşturmadan tutuklu. E-DATA teknoloji firmasının üç büyük ortağından biri. Mevcut iktidar döneminde durmadan yükselmiş, müsteşar yardımcılığı yapmış, yetmemiş ailesinden önemli görevlere getirilmiş, mesela bir ağabeyi Adana’da İl Sağlık Müdürlüğü olarak atanmış. İktidarla iç içe bir isim.

Ben buradan Sayın Ömer Çelik’e soruyorum: Siz bu kişiyle birlikte çok kısa bir süre önce Bodrum’da tatil yaptınız mı, yapmadınız mı? Ankara’ya birlikte döndünüz mü? Bu kişiyle ilişkiniz ne boyuttadır? Yaptığı bu işle ilgili ne söyleyeceksiniz? Bir insan tatilini en yakın arkadaşıyla geçirir. Madem bu sizin bu kadar yakın arkadaşınız. 20 milyar TL’lik bir vurgundan bahsediliyor ve parayla birlikte yurt dışında olduğu. Sayın Çelik’ten bu soruların cevabını bekliyoruz. Asla bu işin ucu nereye giderse gitsin bırakmayacağız. Üzerinde çalışıyoruz. Bu hafta yine ilgili kurmaylarla birlikte bir toplantı daha gerçekleştireceğiz. Ve emin olduğumuz bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.”

Emre’nin yönelttiği soruların ve dile getirdiği iddiaların üzerinden yaklaşık bir gün geçmesine karşın Ömer Çelik ya da AK Parti yönetiminden konuya dair herhangi bir yalanlama veya değerlendirme gelmedi.

Zeynel Emre’nin Osman Arıkan Nacar İddialarına Ömer Çelik’ten Yanıt Gelmedi
0
Haber Bülteni
Bültenimize Katılın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Abone olarak Gizlilik Politikası metnini kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberci 7/24 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!