Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel Fon İddiaları Üzerinden Hükûmeti Eleştirdi

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İstanbul Küçükçekmece İlçe Başkanlığı Önseçimi'nde yaptığı konuşmada borsa ve fon işlemlerine ilişkin iddiaları gündeme taşıyarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel Fon İddiaları Üzerinden Hükûmeti Eleştirdi
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İstanbul Küçükçekmece İlçe Başkanlığı Önseçimi’nde yaptığı konuşmada borsa ve fon işlemlerine ilişkin iddiaları gündeme taşıyarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a istifa veya erken seçim çağrısında bulundu. Özel, eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve fon süreçlerine dair usulsüzlük suçlamalarını yineledi.

Küçükçekmece’deki önseçim toplantısında partililere seslenen Özel, temsili demokrasi yerine tüm üyelerin doğrudan karar mekanizmasına katıldığı yeni bir siyasi mimariyi benimsediklerini belirtti. İzmir, Manisa ve Balıkesir’in ardından İstanbul’daki oylamanın divan başkanlığını milletvekili Evrim’in yürüttüğünü aktardı.

“Partiyi kurarken bir söz vermiştik. Demiştik ki ‘Yeni nesil bir siyaset yapacağız. Siyasetin işletim sistemini değiştireceğiz. Siyasi partinin mimarisini değiştireceğiz. Bundan sonra mümkün olduğu kadar temsili demokrasiyi terk edip, doğrudan demokrasiyi hayata geçireceğiz. Söz, yetki ve karar üyelerde olacak.’ Bugün onu hayata geçiriyoruz.”

Fon Krizine İlişkin İddialar ve Çağrılar

Türkiye’deki menkul kıymetler borsasında 7 milyon yatırımcının bulunduğunu ve bunların 3,5 milyonunun 10 bin lira ve altındaki tutarlarla işlem yaptığını belirten Özel, fon mekanizmaları üzerinden 455 bin kişinin mağdur olduğunu, toplamda 2 milyon kişinin bu durumdan etkilendiğini ifade etti. Mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla 15 maddelik bir kanun teklifi hazırladıklarını kaydeden Özel, eski Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya hakkındaki iddiaları gündeme getirdi.

“Sadece Fatma Betül Sayan Kaya’nın üzerinden 2 milyar lira çıktı, 2 milyar lira. Neden bahsediyorsunuz siz?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitap eden Özel, konuya dair sorumluluk alınması gerektiğini dile getirdi:

“Bu asrın dönme dolabı, asrın dolandırıcılığı, asrın soygunu. Senin bunlardan haberin var mıydı, yok muydu? İki seçenek var. Ya vardı, sen bu tezgâhın içindesin, tam başındasın. Ya da yok diyorsan, millet böyle bir tezgâh kurmuş, sen bunun farkında değilsin. Varsan görevinden istifa etmelisin. Yoksan yönetme kabiliyetin bitmiş, sandığı artık getirmelisin.”

Ekonomik Durum ve Sosyal Medya Denetimleri

Konuşmasında 23 bin liralık emekli maaşı, esnafın mali sıkıntıları ve tarımsal üretimdeki sorunlara değinen Özel, sosyal medya mecralarındaki engelleme kararlarını da eleştirdi. Dijital platform yönetimlerinin tutumuna tepki gösteren Özel, mahkeme kararlarının uygulanma süreçlerine işaret etti.

“Eğer bu milletin karşısında bu iktidarın tek adam rejiminin arkasında hizalanırsanız, bu milleti sizin karşınıza dikmek bizim görevimizdir.”

Küçükçekmece ilçe başkanlığı için Burak ve Erdal adlı iki adayın yarıştığını belirten Özel, önseçim sonrasında tüm teşkilatın bütünlük içinde genel seçim hedefine odaklanacağını söyleyerek konuşmasını noktaladı.

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel Fon İddiaları Üzerinden Hükûmeti Eleştirdi
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Bizi Takip Edin
Giriş Yap

Haberci 7/24 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!