2020-08-11T18:20:58+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 11 Ağustos 2020 596 Görüntüleme

Gram altında sert düşüş! Psikolojik sınır yıkıldı

Koronavirüs pandemisi, dolardaki kıymet kayıbı ve ABD-Çin arasındaki stres yatırımcıların altına yönelmesine niçin oldu. Güvenilir liman talebiyle süratle artan altının ons fiyatı ruhsal sınır olan 2000 doların altına inmesiyle gram altında da sert düşüş görüldü. Altının gram fiyatı an itibariyle 456 TL’den prosedür görüyor.

Ons altının 2000 dolar civarını aşmasıyla eş güdümlü yeni rekorların gelebileceği açıklamasında tespit edilen birtakım eksperler bir taraftan da bu seviyenin eleştiri bulunduğunu ve satışların gelmesi ile eş güdümlü yatırımcıların büyük zarar edebileceğini belirtmişti.

Ons altın bugün en düşük 1990 dolar, en yüksek ise 2030 dolar civarını görmüş oldu.

Buna paralel olarak gram altın fiyatı an itibariyle 456 TL’den prosedür görüyor.

Çeyrek altın 757 lira, Cumhuriyet altını 3.127 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, 1.985 dolar seviyesinden prosedür görüyor.

Analistler, global ölçekte makroekonomik verilerin beklentilerden iyi gelmesi ve Internasyonal Para Fonu’nun (IMF) ABD Merkez Bankası (Fed) amacıyla daha sık fiil kısmı gördüğünü açıklamasının risk algısını düşürdüğünü ve altın fiyatlarını baskıladığını ifade etti.

Bugün Avrupa’da ZEW ekonomik manzara endeksleri ve ABD’de Yapımcı Fiyat Endeksi’nin (ÜFE) öne çıktığını bildiren analistler, Kovid-19 tedavisine dair haber akışı ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin de gündemin odağındaki konumunu koruduğunu aktardı.

Analistler, teknik yönden altının ons fiyatında 1.980 doların yardım olarak öne çıktığını, gram altında ise 460-490 lira bandının izleneceğini kayıt etti.

İlginizi çekebilir

Toparlanma hızlanıyor

Toparlanma hızlanıyor

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama