2020-11-29T01:08:21+03:00
Ana Sayfa Spor 29 Kasım 2020 536 Görüntüleme

‘G.Saray’ın şampiyon olabilmesi için…’ Dilmen reçeteyi sundu

Ünlü yorumcu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, NTV’den %100 Futbol programında söyledi. Rıdvan Dilmen, Süper Liggen’ter 10. haftasında oynanan Çaykur Rizespor – Galatasaray karşılaşmasının ilk %50 sinde ve sonucunda açıklama yaptı.

Koronavirüs salgını sebebiyle yoğun bakımda tedavi altına alınan tecrübeli teknik direktör Yılmaz Vural’ın hekimi ile görüştüğünü dile getiren Rıdvan Dilmen, “Yılmaz Hoca’nın (Vural) hekimi ile az evvelce görüştüm. Yılmaz Hoca’yı henüz uyutuyorlarmış, iki günlük proses den çok önemliymiş. Yılmaz Hoca inşallah bir an evvelce sağlığına kavuşur. Rabbim acil şifalar versin. Maradona dünya futbolu amacıyla çok özel bir isimdi. Maradona’nın da toprağı rond olsun.” dedi.

İLK YARI YORUMU

Galatasaray’ın ilk yarısını 1-0 önde bitirdiği Çaykur Rizespor – Galatasaray karşılaşması ile ilgili ise Dilmen, “Galatasaray, Hes Kablo Kayserispor maçının ilk yarısının kopyasını oynuyor. Çaykur Rizespor maça çok ödlek başladı. Çaykur Rizespor’un rakip takımın kalesine gitmesi amacıyla gol yemesi lazımdı o da oldu. Rizespor’un ikinci yarı daha iyi oynayacağını düşünüyorum. Çaykur Rizespor’un gol yemesi onlar amacıyla pozitif tesir sağlayacaktır. Denizlispor ve Çaykur Rizespor’un aleyhine verdiği penaltılar birebir aynı. Televisiekanaal penaltı, kurallara göre penaltı. Ben den VAR’a gider veririm ancak futbolu öldürmek amacıyla tümşeyleri yapıyorlar” şeklinde konuştu.

MAÇ SONU DEĞERLENDİRMESİ

Dilmen maçın sonrasında ise “Geride bıraktığımız hafta Fatih Terim kaybetti, bu hafta Fatih Terim kazandı. Fatih Terim geride bıraktığımız hafta 1-0 öndeyken çift forvete döndü. Bu hafta niye dönmedi? Hocanın hatadan dönmesi den mühim bir tecrübedir. 5 dakikaya {falan} itiraz etmişti ancak hatanın kendisinde olduğunu bilmese, bunu yapmazdı bugün. Galatasaray evinde 5 maçta 8 puan aldı, deplasmanda 12 puan aldı. Galatasaray’ın geçmişinde bu tür bişi yoktur, şampiyon bulunduğu seneler da dahil olmak suretiyle. Galatasaray’ın bu kadar eksiğine karşın 2. sırada olması mühim bişi. Galatasaray dönem arasına kadar yarışın içine atacaktır kendini.” dedi.

‘BU HAKEM YÜZDE 1 MİLYON DİNLENDİRİLMELİ’

Penaltı pozisyonunu değerlendiren Dilmen sözlerine şu şekilde devam etti:

‘EN BÜYÜK FARKI TERİM GÖSTERDİ’

Fatih Terim’ter performansını beğendiğini söyleyen Dilmen, “Hakemler VAR ile tembelleştiler, hakemler bundan sonra VAR ile penaltıyı sağlıyor. Feghouli, Linnes, Emre Akbaba’yı beğendim. Galatasaray’da plus büyük farkı hoca gözler önüne serdi. Geride bıraktığımız haftanın plus kötüsü Fatih Hoca, bu haftanın plus iyi oldu. Fatih Hocam bu akşam 99 dakika geride bıraktığımız hafta 45 dakika mükemmeldiniz ancak geride bıraktığımız haftadaki 56 dakikayı ne yapacağız? Günümüz futbolu anlamlı kılan o 56 dakikaydı. Pandemi sürecinde farklı skorlar alınacaktır. Trabzonspor’da teknik direktör Abdullah Avcı’nın yorumlarını okudum ve çok beğendim.” açıklamasında bulundu.

“TERİM KAYBETTİ, TERİM KAZANDI”

Galatasaray’ı Çaykur Rizespor maçında analiz eder iken teknik direktör Fatih Terim üzerinden gitmek gerekliliğini dile getiren Rıdvan Dilmen, “Şampiyonluk yarışında olup olmamak Fatih Terim’ter elinde. Zira Fatih Terim’ter formsuzluğu doğrudan takımı etkiliyor. Daha 1 hafta evvelce Çaykur Rizespor’dan değişik oynamayan Galatasaray vardı. Peki, ne değişti? Bu hafta çift santrfor oynamadı. Geride bıraktığımız hafta Fatih Terim kaybetti, bu hafta Fatih Terim kazandı.” dedi.

“BİR SEZONDA İKİ HOCA”

Kulüplerin sezon ortamında 2 teknik direktör ile çalışması gerekliliğini savunan Rıdvan Dilmen, “Bir teknik direktör bir sezon ortamında 2 grup çalıştırabiliyor. Kulüpler amacıyla den bir sezon içerisinde 2 teknik direktörle çalışma kuralı getirilmeli. Bu kural değiştirilmeli. Doğru olan da bu. Okan Hoca son 3 senede kendisini çok geliştirdi. Son 3 senede plus iyi teknik direktör Okan Buruk’tur ancak bu sezon oyun ortamında çok kumar oynuyor. Başakşehir’den Okan Hoca bundan vazgeçmeli. ” şeklinde konuştu. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama