2020-09-20T20:38:37+03:00
Ana Sayfa Dünya 20 Eylül 2020 836 Görüntüleme

Fransa’dan Doğu Akdeniz’de yeni provokasyon

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yasal haklarına haiz çıkması Yunanistan, Fransa ve Rum Kesimi’ni telaşlandırmaya devam etmekte. Paris idaresi, bölümde gerginliği artıracak adımlarına bir yenisini daha ekledi. 

Fransa’nın Avrupa Bakanı Clement Beaune Türkiye-AB ilişkileri gündemiyle 24-25 Eylül’de toplanacak Avrupa Konseyi evvel istişarelerde bulunmak suretiyle Cenup Kıbrıs’a gitti.

Rum medyası, Fransız Bakan Beaune’nin seyahatini, ‘yaşananları gözleriyle görmek istediği’ şeklinde yorumladı. Beaune, Cenup Kıbrıs Rum Idaresi Lideri Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile bir araya geldi.

Beaune çift görüşmede yapmış olduğu bildirimde, Fransa’nın AB’nin Türkiye’ye yaptırımlar konusu ile ilgili elindeki tüm enstrümanları kullanmaya hazır olması gerektiği ifade etti. 

YASAK BÖLGEDE PROVOKASYON UÇUŞU

Fransa’nın Avrupa Bakanı Clement Beaune ve Rum mevkidaşı Haralambos Petridis askeri helikopterle bölümde tespit edilen Yavuz Sondaj Gemisi’nin ve KKTC yönetimindeki Kapalı Maraş’ın çevresinde uçuş gerçekleştirerek, yeni bir provokasyona imza attı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama