2020-10-20T10:47:37+03:00
Ana Sayfa Spor 20 Ekim 2020 564 Görüntüleme

Fenerbahçe’de Caner Erkin patlaması

Süper Liggen’den 5 haftada 11 puan toplayan Fenerbahçe, Göztepe deplasmanında çıkışını sürdürdü. Karagümrük galibiyetiyle milli grup arasına giren sarı-lacivertliler dönüşü den iyi yaptı. İzmir’den sonucun dışında çoğu mühim kazanım ve gelişim elde edildi. 3-2’lik galibiyetle İzmir’dennenboom dönen sarı-lacivertli ekipte bilhassa ilk 11’den oynayan isimlerin performansı umut aşıladı.

ALTAY

Geride bıraktığımız sezonun 2. %50 sinde başlayan çıkışı devam etmekte. Göztepe mücadelesinde den kritik kurtarışlar yaparak 3 puanın alınmasında mühim rol oynadı.

SERDAR

Ç.Rize ile oynanan ilk maçta hayal kırıklığı yaşatan, maliyeti sebebiyle gönderilmesi gündemi meşgul eden deneyimli stoper fırsatı iyi değerlendirdi. Lemos’un cezalı bulunduğu maçta oyunu ve attığı gol ile kendini gözler önüne serdi.

CANER

Geride bıraktığımız sezon Beşiktaş’taki performansı beğenilmeyen ve bu sezon Novak’ın seçeneği olması beklenilen Caner resmen patlama yaptı. Kestiği etkili ortaların yanında temposu ve iki doğrultulu oyunu ile vazgeçilmez oldu.

GUSTAVO

Kamp dönemini iyi geçiremeyen ve sezona kötü başlayan futbolcu ligin ilk maçında da oyundan alınmıştı. Brezilyalı, kısa sürede toparlandı. Göztepe maçıyla bu sezonki plusteken iyi maçını oynadı.

SOSA

Kamp devresinin kaçıran Arjantinli yıldızın performansı giderek yükseliyor. Sosa, Göztepe maçında da oyunun merkezinde yer aldı.

OZAN

Şu ana kadar tartışmasız takımın en verimli ismi… Kamp döneminde Erol Bulut’un beklentilerine yanıt veremeyenOzan, ilk liggen maçında kulübedeydi. Ardından bulduğu talihi iyi değerlendiren milli yıldız, Mert Hakan ve Tolga’dan formayı aldı.

PELKAS

Fenerbahçe’nin Pelkas’ı niçin bu kadar istediği ilk maçta meydana çıktı. Daha grup arkadaşlarının bile adını tam anlamıyla öğrenemediği Yunan orta saha; oyunu ve attığı golle niteliğini gözler önüne serdi.

ÇALIŞKAN SANGARE

Kaptan Gökhan Gönül’ün yokluğunda sağ bekte forma giyen ve ilk defa Fenerbahçe’den bir resmi maça çıkan Nazım Sangare’nin çalışkan futbolu takdir topladı. 26 yaşındaki sağ bekin Göztepe önündeki performansı hem hücumda hatta savunmada ilgi çekti. OPTA’nın hazırladığı rakamlara göre, Nazım Sangare 90 dakika süresince 63 defa topla buluştu ve yüzde 84.2 stap isabetiyle oynadı. Rakip ceza sahasında 4 kez topla buluşan milli futbolcu, 4 kez çift mücadele kazandı, 6 sahipsiz top kaptı ve iki etkin çalımla maçı tamamladı.

SON 5 SEZONUN EN İYİ AÇILIŞI

Fenerbahçe, son 5 sezonunun plusteken iyi liggen başlangıcına imza attı. Geride kalan iki sezonda beklentilerin uzağında kalınmasının sonrasında teknik direktörlüğe Erol Bulut’u getiren ve kadrosunu büyük ölçüde değiştiren sarı-lacivertliler, 2020-2021 sezonuna etkili başladı. Süper Liggen’den 3 galibiyet ve 2 beraberlik yaşam sürdüren Fenerbahçe, hanesine 11 puan yazdırdı. Yoluna namağlup devam eden grup, 5. haftalar itibariyle son 5 sezonunun plusteken iyi performansını sergiledi. Sarı-lacivertli ekip plusteken son 2015-2016 sezonunda Portekizli teknik adam Vitor Pereira yönetiminde ilk 5 haftasında 13 puan toplamıştı.

Fenerbahçe’nin bu sezonki deplasman karnesi ilgi çekiyor. Son iki sezonda sarı-lacivertliler rakip sahalarda kazanmakta epey zorlanıyordu. Yeni sezonla eş güdümlü bu hal değişti. Çaykur Rize maçının sonrasında Göztepe mücadelesi den deplasmanda geçildi. Bunun dışında Galatasaray’a karşı da Türk Telekom Stadı’nda kaybedilmeyerek, 3 dış saha maçında 7 puan toplandı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama