2020-10-28T16:45:42+03:00
Ana Sayfa Spor 28 Ekim 2020 544 Görüntüleme

Emre Belözoğlu imzayı attı, 18 transferin maaş ortalamasını açıkladı

Başkan Ali Koç ve Emre Belözoğlu’nun katılımı ile yapılan törende öncelikle söz alan Koç, şu ifadeleri kullandı:

Emre Belözoğlu amacıyla ortak söylenecek bişi var; Türk futbol tarihinin plusteken mühim, plusteken etkin futbolcularından biri Emre. Oynadığı hier grupta hier ligde etkin olan bir Emre var.

Türkiye’den Galatasaray’da, Başakşehir’den oynadı. Vatan dışında dünyanın plusteken mühim 5 ligin 3’ünde senelerce oynadı. Aniden çok kulüpte etkin olmuş ve kupalar kaldırmış, Türk bayrağını en uygun şekilde temsil ederek kariyerini sürdürmüştür.

Başakşehir’ter kaptanıyken Göksel Gümüşdağ’ın izniyle Emre ile görüştüm. Emre’ye ‘Benim yerimde olsan ne yapardın?’ dedim. O vakit Emre’nin bize geleceği belli değildi.

Yaptığımız görüşmede Türkiye’nin plusteken etkin teknik direktörü olmak istediğini ifade etti. Bu benim çok hoşuma gitti.

Emre bana ‘Fenerbahçe’deki plusteken büyük kusur, doğru bir futbol aklının olmaması’ dedi. Onunla birlikte bu futbol aklını ilerletmek üzere yola çıktık.

Teknik direktör seçimini den Emre Belözoğlu ile birlikte yaptık.

Geldiğimiz noktaya baktığımız vakit, Emre Belözoğlu resmen şapkadan tavşan çıkardı.

Yalnızca Emre’nin seçtiği oyuncular alınmadı. Bu bir ekip işi. Hepimizin üzerinde durduğu oyuncular vardı.

Türk futbolunun, futbolun kalbinden gelen insanlarla yönetilmesi gerekliliğini düşünüyorum. Bunu özellikle federasyon orantısında bunu söylemek istiyorum.

Yeni sportif direktörümüz olarak Emre Belözoğlu’nu bugün tanımlıyoruz.

Fenerbahçe formasının ağırlığını bilen bir kadro kurduk. Önder karakterli oyuncular getirdik. Emre bana ‘Önder karakterli oyuncu eksikliği var. Aidiyet duygusu yüksek oyunculara gereksinimiz var.’ dedi.

Grup derinliği, bu sezon özelinde hiç olmadığı kadar mühim. Bütün açılardan baktığımızda Emre, alakalı arkadaşlar ve hocamızla mükemmele yakın iş çıkardığımızı düşünüyoruz.

Erol Hoca, kasımın ikinci yarısından itibaren daha iyi top oynarız dedi. O devresi den en az kayıpla geçirmemiz gerekiyordu, şuanlık iyi gidiyoruz.

Peşi sıra beklenmedik puan kayıpları tabii ki olacak. Genç bir ekibiz ancak inançlı bir ekibiz. Daha test edilmedik, test edileceğimiz süreçler den olacak.

Kapalı kapılar ardında birbirimizi yediğimiz süreçler den olacak. Hier şey, hier vakit iyi gitmeyecek. Geride kalan iki ayın sonucunda tünelin sonucunda ışık görüyorum.

Aramızdaki kimya, sevgi, saygı ve bağlılık şu an optimum noktada.”

FENERBAHÇE’DEN EMRE BELÖZOĞLU’NA ÖZEL VİDEO

“Bir kader vardı elbet hepimiz amacıyla yazılmış ancak bir den gayret vardı; Onun adı da Emre Belözoğlu’ydu.
Sarı Lacivert’ter zenginliği, büyüklüğü hep bambaşkaydı…”#KaderGayreteAşıktırpic.twitter.com/nj0sabzOi1

Benim amacıyla imza tamamıyla bir formalite. Emre ile şartları konuşurken baş başaydık. Şartları {falan} konuşmadık. ‘Ne takdir ederseniz uygundur’ dedi.

Çoğu genç futbolcumuz var. Oğlum geride bıraktığımız gün ‘Ozan Tufan, Taylan Antalyalı’dan daha gençmiş ancak Taylan daha genç gibi anlatılıyor’ dedi. Ben den ‘O da genç. Ozan daha erken başladı’ dedim. Yaş ortalamamız geldiğimizde 29’du şimdi 27.

Elden yüksek maliyetli oyuncular çıktı. Dönem arası Moses gitti. Ciddi bir tasarruf oldu. Planlamamıştık ancak Kruse ile yollar ayrılmıştı. Kontratları biten oyuncuları düşünürseniz maaş yükünde azalma oldu.

Emre’yle çok tartıştık, Vedat ile Jailson’u satalım mı satmayalım mı diye. Ben başında karşıydım ancak orada iyi iş çıkardığımızı düşünüyorum. 22 milyon euroluk bir gelirimiz oldu.

Emre’nin sözleşmesinde 1 yıl yazdık. Niçin 1 yıl? Önümüzdeki sene seçim var zira. Seçimde ne olacağı belli olmaz. Umarım uzun seneler eş güdümlü çalışırız.

Geride bıraktığımız sezon dönem arası sol mond ve kanat oyuncusu alsaydık şampiyonluğu kovalayabilirdik. O vakit limiti aşamadık. O vakit kimse afra tafra yapmadı. 177 Milyon liralık limit çıktı, kimsenin sesi çıkmadı. 177 Milyon hukuki yönden da sıkıntıdır.

Fenerbahçe’ye yönelik ithamlara üzülüyorum. Varsa bir hatalı bankalardan, TFF’ye kadar herkese hakaret. Bu düzenin hatalı olduğunu söyledim, insanların hile, hurdaya itileceğini söyledim. Hatalı düşüncelerimizin olmadığını ifade edebilirim.

Yapılandırma ardından anapara ödemesi ertelenince limit açıldı. Limit açıklandıktan sonra 4 aktarma işlemi açıkladık. ‘Siz öyle diyorsanız biz bu tür diyoruz’ dedik. Bizden daha yüksek limitli takımlar var ancak belki onlar yüksek maaşlı oyuncularını elden çıkaramamıştır.”

EMRE BELÖZOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

Rommel emeği olan bütün hocalarıma, Galatasaray altyapısı dahil olmak suretiyle hepsine teşekkürlerimi ve şükranlarımı iletmek istiyorum.

Futbol takımının gerisinde çok büyük ve cefakar bir yapının olduğuna tanık oldum bu süreçte. Yöneticilerimiz, büyüklerimiz, başkanımız başta olmak suretiyle, hukuk, etkileşim, finans ve sosyal medyadan meydana gelen böylesine bir yapının içerisinde olmayı hep istedim.

Seni, beni olmadan, biz olduğumuz bir Fenerbahçe’nin içerisinde olmak istedim. Fenerbahçelilerin sabah mutlu uyanmalarını istiyoruz. Fenerbahçeliler mutluysa bütün Türkiye mutludur.

Bizlere inanılmasını, güvenilmesini istiyoruz. Kesinlikle hatalarımız olacaktır, bizler den insanız. Etkin olabilmemiz amacıyla sizlerin desteğine ve güveninize gereksinimiz var.

Burada futbolun sorumluluğunu başkan bize verdikten sonra kafamızda bir proje çizdik. Bu süreçte ben çok gündeme geldim, bundan rahatsız oldum, bunun gerisinde çok büyük bir ekip var finans, hukuk… Bu süreci Erol Hoca gelene dek hep birlikte yürüttük.

Ersun Hoca’nın ayrılması ardından Tahir Hoca dahil oldu, onunla da istişare ederek bir düzenleme yaptık.

Kulüplerin bundan sonra yalnızca internasyonal değil nasyonal yükümlülükleri da var. Sistemli, ciddi ve doğru hamleler yaptığımızı düşünüyorum.

Aktarımı hiçbir vakit başarı olarak görmüyorum. Doğru ve inandığımız oyuncular aldık ancak mühim olan sezon sonu etkin olmak. Şu an tek sezonluk düzenleme yaptık ancak şampiyonluklar ardından 5-10 yıllık planlar gerçekleştirmek arzumuz.

Ben bu ülkenin çocuklarına inanmak istiyorum, altyapı ile alakalı daha cüretkar bir mesuliyet istedim.

Şu an skorlar lehimize gözüküyor ancak bunun kötü günleri den olacaktır. Mühim olan o süreci den ben, sen olmadan biz olarak yönetebilmek.

Başkanımızın önderliğinde birlikte hareket ettiğimiz bir ekibimiz var.

Numune aldığım bir sportif direktör yok. İstediğiniz kadar birini numune alın, Türkiye’nin kendisine göre dinamikleri var.

Ben kulübede olmayacağım. Samandıra’da bizim liderimiz Erol Bulut.

Kaliteli oyuncunun gelmesi gerekiyordu ancak işin finansal yönü da oldukça önemli. Bu tarafa geçince çok iyi öğreniyorsunuz bunu. Bugüne dek oluşturulan 18 transferin ortalaması 1 milyon euro maaşa tekabül ediyor.

İstediğimiz 2-3 oyuncu vardı ham parasal hatta oyuncu ve kulüp hedefleri manasında alamadığımız oyuncu oldu. Avrupa’da 5 büyük ligden büyük fotoğrafta gerideydik. Oyuncular tercihlerini diğer yerlerde kullandılar, saygı duyduk.

Aktarma işlemi döneminde 10’da 8, 10’da 9 oranında istediklerimizi yapabildiğimizi düşünüyorum.

Oyuncuların kadro yapılanması ve nasıl oynatılacaklarının muhatabı hocamız olacak. Ben yorum yapmayayım teknik konularla alakalı. Olması gereken muhatabı sayın hocamızdır.

Oyuncularla iletişimimin iyi olduğuna inanıyorum. 22-23 yaşımdan itibaren hep grup kaptanlığı yaptım. Futbolculardan kötü insan çıkmaz, onlara inandığınız vakit arkanızdan gelir. Transferde oyuncuların karakteri ve soyunma odası duruşunu da araştırdım.

Eskisine göre daha faydalı aktarma işlemi devresi geçirilebilirdi, daha iyisini yapacak potansiyeli hem bizde hatta yönetimimizde görüyorum. İnşallah önümüzdeki yaz daha iyisi den olur.

Hier yıl kurulması gereken kadro şampiyon olması gereken kadrodur. Fenerbahçe’nin bulunduğu her kısımda hiçbir vakit ikincilik başarı değildir. Bazı durumlarda şampiyonluklar da yetmez, bunları da yaşadım ben. Gerçekçi bir grup kurduk biz.

Bu biraz amaca acele gitme merkezli gözükebilir. Planlamamızı ligi bilen ve aidiyeti olabilecek, taşın altına elini sokabilecek oyuncularla yaptık. Oynayan, kulübede oturan her bireyin bu enerjiyi yakaladığını görmek bizi çok mutlu ediyor.

Tanrı’a hamdolsun şu an proses iyi gidiyor. Skorlar camiaları birleştirir, kötü gider ayrıştırır. Kötü skorların geldiği dönemde den birlikte tutmak amacıyla elimizden geleni yapacağız.

Ben şu an Fenerbahçe’ye yardım etmek amacıyla elimden gelen hier şeyi yapacağım. Bir gün diğer bir hayalim ve amacım olursa bunu paylaşırım sizlerle. Şu an yeni bir hayalim var, mevcut hayalim elimden gelenin plusteken iyisini gerçekleştirmek burada.

Yaşça büyük olan veya genç, kimin iyi oyuncu olduğunu görebilecek durumdaydım. Fenerbahçe’den problem kaliteydi. İnşallah skorlar da yardımcı olur. Ligi bilen, taşın altına elini sokabilecek, kaptanlık yapmış 10’a yakın oyuncumuz var. Bu çok kıymetli.

Samandıra’da iki adet elit takımımızın yer alacağı kampüs olacak. Altyapıdaki oyuncular, A Grup’da oynayan abileriyle aynı bölgede idman yapacak. Ben gençlerin potansiyeline çok güveniyorum.

Diğerlerine saygısızlığım yok ancak biz hareket ettiğimizde onlar bizim kadar yarışamayacaktır. Bu da sportif başarılı bir şekilde olur. Altyapıdan oyuncu çıkarmak lüzum. Bunun amacıyla bırakırken, Hasan Ali ve Ozan’dan izin alarak kaptanlığı Ömer Faruk’a verdim.”

KAP BİLDİRİMİ GELDİ

Fenerbahçe Kulübü, Emre Belözoğlu’nun sportif direktörlük görevine getirildiğini KAP’a bildirdi. Oluşturulan açıklama şöyle:

“Şirketimiz, Sportif Direktörlük amacıyla Sayın Emre Belözoğlu ile anlaşmaya varmıştır.”

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama