2020-09-05T16:46:27+03:00
Ana Sayfa Eğitim 5 Eylül 2020 380 Görüntüleme

EBA hizmeti ayaklarına gidecek: Tarladaki öğrenciler mobil destek

Siverek İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle karşı karşıya eğitimler başlayana kadar bilgisayar ve internete erişimi kısıtlı olan öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağındaki (EBA) derslere katılımı suretiyle mobil yardım aracı hazırlandı.

AA’nın aktardığı habere nazaran, Mobil web ve tabletlerinde varolduğu yardım aracıyla kırsal mahalle okullarındaki ufaklıklara ulaşılması hedeflenirken öğrenciler rehber öğretmenler ile birlikte dersleri takip edecek.

Öğretmenler ilçe merkezinde kurulan stüdyoda ders anlatırken öğrenciler ise kırsalda mobil yardım aracındaki tabletlerle derslere katılacak.

İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Fatih Düşünekli, gazetecilere, Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un talimatıyla EBA konusu ile ilgili emekler yaptıklarını ifade etti.

Eğitimin aksamaması amacıyla tüm imkanların kullanılmaya çalışıldığını bildiren Düşünekli, şu şekilde söyledi:

Rehber öğretmeni Ayşenur Battal ise karşı karşıya eğitimler başlayana kadar öğrencilere ulaşmaya çalışacaklarını söyleyerek, “Öğrencilerimiz amacıyla oldukça EBA’dan yardımlar sağlamaya çalıştık yalnız birtakım bölgelerde detaylı sıkıntılar yaşanıyor. Öğrencilerin teknolojik kusurları ve web manasında yaşanmış olan birtakım problemler var. Bu süreçte bununla ilgili öğrencilerimize tablet ve internetle gelip eğitim manasında elimizden geldiğince yardım sağlamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

7. derslik talebesi Semih Miskar ise koronavirüs salgını sebebiyle okula gidemediklerini anlatarak, “Mobil yardım aracıyla gelip bizlere tablet verdiler. Bugün öğretmenlerimiz vasıtası ile tablet ve internetle uzaktan eğitime bağlandık. Bunun içerisinde fazlaca mutluyuz. Öğretmenlerimize fazlaca teşekkür ederiz.” ifadesini kullandı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama