2020-09-30T08:21:45+03:00
Ana Sayfa Spor 30 Eylül 2020 410 Görüntüleme

Dünyaca ünlü Azerbaycanlı boksör orduya katıldı

1988 yılından beri Ermenistan işgali altında tespit edilen Dağlık Karabağ bölgesi, son senesinin plus kuvvetli çatışmalarına sahne oluyor.

Ermenilerin gerçekleştirdiği provokasyona cevap veren Azerbaycan ordusu, kapsamlı bir harekâtla stratejik mekanları ele geçirdi.

ORDUYA BAŞVURDU, GÖREV BÖLGESİNE HAREKET ETTİ

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan bu sürecin sonrasında çoğu Azerbaycan vatandaşı da orduya katılmak amacıyla müracaatte bulundu. Bu isimlerden plus ilgi çekeni den hiç kuşkusuz Azerbaycan’ın bütün dünyaya nam salan karma dövüş sporcusu Tofiq Musayev oldu. 

Musayev, yurdunda yaşanan işgale kayıtsız kalmayarak Azerbaycan ordusuna başvurdu ve birliğine katıldı.

Mevzu ile ilgili paylaşım yapan Azerbaycanlı gazeteci Ceyhun Aşirov, “Azerbaycan’ın dünyaca ünlü karma dövüş sporcusu Tofiq Musayev orduya katıldı.” şeklinde konuştu.

Azerbaycan’ın Dünyaca ünlü karma dövüş sporcusu Tofik Musayev orduya katıldı pic.twitter.com/7QZGHcDzRR

AVRASYA MMA DÜNYA ŞAMPİYONU

15 Aralık 1989 Azerbaycan Bakü doğumlu olan Tofiq Musayev karma dövüş sporunda tanınmış bir figür. Orion Dövüş Kulübü sporcusu olan Musayev, 12 yaşında karate yapmaya başladı ve 23 yaşında profesyonel dövüş sanatlarına başladı. 2011’den Spor Akademisi’nden mezun oldu. Musayev’te Avrasya MMA şampiyonasında dünya şampiyonluğu bulunmantadır. Musayev kazandığı zaferlerden sonra ülkesi amacıyla yaptığı açıklamalarla biliniyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama