2020-07-14T08:11:11+03:00
Ana Sayfa Eğitim 14 Temmuz 2020 597 Görüntüleme

Dünya gençlerine ICYF’ten medya eğitimi… ICYF Medya Kampı’nda 51 ülkeden 128 genç gazetecilik eğitim alacak

İslam dünyasındaki gençler içinde medya kapasitesinin geliştirilmesi ve genç gazetecilerin yetiştirilmesi amacıyla İslam İşbirliği Örgütü Gençlik Forumu’nun (ICYF) her sene düzenlemiş olduğu Media Camp (Medya Kampı) bu sene 13 Temmuz’da eğitimlere başladı.

51 ülkeden 128 gencin katılmış olduğu ve 20 çevrimiçi dersin verileceği medya kampını bu sene, TRT World ve Al Jazeera destek veriyor. Gazetecilik bölümünde mühim kişilerin eğitim vereceği ve 29 Temmuz’a kadar devam edecek kampta yazı yazma, röportaj teknikleri, veri gazeteciliği, fotoğrafçılık ve video montaj benzer biçimde esas eğitimlerin beraberinde ‘Ayrımcılık ve nefret söylemlerinden uzak durmak’ benzer biçimde enteresan başlıklarda eğitimler de yer almakta.

Bu sene üçüncüsü oluşturulan kampın açılışında konuşan Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kapasoğlu, teknoloji vasıtası ile medyanın bir değişimden geçtiğinin altını çizdi.

“Toplumsal medya vasıtası ile dünyanın bir yerinde olanlarla alakalı saniyeler içerisinde haber alabiliyoruz” diyen Kasapoğlu, yalnız bu durumun üstünlükleri kadar dezavantajları da bulunduğunu açıkladı. 

YENİ MEDYANIN GETİRDİĞİ SORUNLAR

Kasapoğlu konuşmasına şu kelimelerle devam etti:

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama