2020-07-01T17:12:49+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 1 Temmuz 2020 656 Görüntüleme

Bursalı TOGG 2022’de yollarda… Temelini Başkan Erdoğan atacak!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Hedefimiz 2022 sonucunda yüzde 51 yerlilik seviyesine haiz ilk aracı banttan indirmek. İki yıl sonrasında da bu yerlilik oranını yüzde 75’e çıkarmayı hedefliyoruz. Doğal burada Bursa sanayisi her vakit oldukça önemli olacak. Bursa otomotiv yan sanayisi bizim gururumuz. Bursa iş dünyasının vereceği katkı oldukça önemli. Tüm bu mevzularla ilgili İbrahim Burkay kardeşim ile görüştük. Bundan sonra Bursalı TOGG var. Bursa’nın sektördeki tecrübelerinden istifade etmeyi istiyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ 2022”

Türkiye’nin yerli ve ulusal otomobili TOGG’a Bursa’nın ev sahipliği gerçekletireceğini anımsatan Hisarcıklıoğlu, Bursa’nın otomotiv yan sanayisinde Türkiye’nin en mühim merkezlerinden biri bulunduğunu söyledi. Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşliğinde esas atmayı hedeflediklerinin verisini veren Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yerli ve ulusal vasıtada yan endüstri oldukça önemli. İlk çıkacak aracımızda yüzde 51 yerlilik seviyesine ulaşmayı istiyoruz. Yeni bir teknolojik vasıta. TOGG amacıyla sektör temsilcilerimiz ve üniversitelerimiz eşliğinde çalışacağız. Hedefimiz 2022 sonucunda yüzde 51 yerlilik seviyesine haiz ilk aracı banttan indirmek. İki yıl sonrasında da bu yerlilik oranını yüzde 75’e çıkarmayı hedefliyoruz. Doğal burada Bursa sanayisi her vakit oldukça önemli olacak. Bursa otomotiv yan sanayisi bizim gururumuz. Bursa iş dünyasının vereceği katkı oldukça önemli. Tüm bu mevzularla ilgili İbrahim Burkay kardeşim ile görüştük. Bundan sonra Bursalı TOGG var. Bursa’nın sektördeki tecrübelerinden istifade etmeyi istiyoruz.” şeklinde konuştu.

BTSO’YE NEFES KREDİSİ TEŞEKKÜRÜ

Bursa Tecim ve Endüstri Odası’nın soluk kredisine en çok katkı gerçekleştiren odaların başlangıcında yer aldığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Bu sene 17. kez gerçekleştirdiğimiz soluk kredisi firmalarımızın finansman ihtiyacına mühim bir katkı tanıttı. Bu aşamada BTSO Başkanımız İbrahim Burkay ve idare kuruluna emeklerinden kaynaklı teşekkür ediyorum.” dedi.

“ÜLKEMİZİN HEDEFLERİ İÇİN YILMADAN ÇALIŞACAĞIZ”

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, salgın döneminde lüzum sıhhat alt yapısı gerekse de kalkınma hedeflerine dönük normalleşme adımlarıyla Türkiye’nin dünyanın sayılı ülkeleri arasındaki konumunu aldığını ifade etti. Yatırım ortamının iyileştirilmesi tarafında başarı ile yapılan fiil planlarının iş hayatına emniyet ve ümit verdiğini kaydeden Başkan Burkay, “Katma kıymetli üretim ve ihracatla eş güdümlü istihdamı koruma duruşumuzdan da ödün vermeden inşallah bu zorlukları hep eş güdümlü aşacağımıza ve fazlaca daha kuvvetli bir Türkiye idealine ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Kısa emek harcama ödeneğinden kredi paketlerine, vergi düzenlemelerinden nakdi yardımlara kadar iş dünyamızın bütün aktörlerine ilişki eden destek sunar büyük ehemmiyet taşıyor.” şeklinde konuştu.

“GÜÇLÜ İLETİŞİM AĞIMIZ”

BTSO olarak Bursa iş dünyası temsilcileri içinde kuvvetli bir etkileşim köprüsü kurduklarını bildiren Başkan Burkay, “BTSO olarak üyelerimizle, TOBB ve devlet kurumlarımızla devamlı etkileşim durumunda olduk. 63 komitemizin tamamında tüm meselelere yönelik çözüm önerilerini ve istekleri rapor durumunda devamlı TOBB ile paylaşıyoruz. Şu an takip ettiğimiz çoğu mevzu var. Her hafta bu hususları güncelliyoruz. Bu zamanda TOBB ve Odamız arasındaki etkileşim ağı ve ortaklaşa iş en üst civarda. İş dünyamıza yayılan destek sunar amacıyla TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadeleri kullandı.

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur da tüm devletlerin ve milletlerin toplumsal ve ekonomik yaşamı derinden etkileyen bu salgına karşı savaşım ettiğini ifade etti. Türkiye’nin bu zamanda toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerini sergilediğini söyleyen Ali Uğur, 45 bini aşan üye adedi ile Türkiye’nin en köklü ve en kuvvetli tecim ve endüstri odası olan BTSO’da pandeminin başlangıcından bu yana ciddi bir emek harcama ortamında bulunduğunu dile getirdi. Uğur, “Bugüne dek savaşım etmiş olduğu bütün kriz dönemlerini başarı ile atlatan ve küresel krizler karşısında dirençli bir yapısı tespit edilen ülkemizin koronavirüs salgını sebebiyle meydana çıkan olumsuzlukları da en hızlıca geride bırakacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama