2021-01-16T23:30:45+03:00
Ana Sayfa Spor 16 Ocak 2021 343 Görüntüleme

Almanya’da ırkçılık skandalı!

DFB doğrultusundan oluşturulan bildirimde, söz hususu karşılaşmanın son alanında ortaya geldiği söylenen vakanın DFB’nin denetim komitesi doğrultusundan inceleneceği ifade edilerek, Berlinli futbolcu Florian Hübner’te rakibi Amiri’ye ırkçı içerikli hakaret ettiğine dair şüphelerin varolduğu ifade edildi.

AA’nın haberine göre, DFB Denetim Komitesi Başkanı Anton Nachreiner, ilk ismim olarak bütün tarafların görüşlerinin alınacağını, buna paralel şeklinde de ellerinde tespit edilen malzemenin değerlendirileceğini söyledi.

Nachreiner, bu vakanın nasıl sonuçlanacağından bağımsız olarak DFB’nin sahalarda rastgele bir şekilde ırkçılığa ve ayrımcılığa müsamaha göstermeyeceğini kayıt etti.

Diğer yandan Bayer Leverkusen Kulübünden oluşturulan bildirimde, Amiri’nin Union Berlinli futbolcunun özrünü kabul ettiği ifade edildi.

Amiri’nin sözlerine yer verdiği bildirimde, söz hususu futbolcunun soyunma odasına gelerek özür dilediğini söyledi.

Bayer Leverkusenli futbolcu Jonathan Tah, özel televizyon kanalı DAZN’e yaptığı bildirimde, sahada tartışmalar yaşandığını söyleyerek, “Amiri, ebeveynlerinin kökeninden kaynaklı hakarete uğraması çok acı. Bu bu tür olmaz, bunun neticeleri olacağını umut ediyorum.” ifadesini kullandı.

Bundesliga’nın 16. haftasında 15 Ocak Ayı’ta oynanan karşılaşmada, Union Berlin sahasında Bayer Leverkusen’i 1-0 yenik etmişti.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama