2020-08-05T17:40:18+03:00
Ana Sayfa Dünya 5 Ağustos 2020 357 Görüntüleme

ABD’den Lübnan’daki patlamaya ilişkin dikkat çeken açıklama: Korkunç bir saldırı gibi görünüyor

ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta oluşan patlamada yaşamını yitirenler amacıyla başsağlığı dileyerek ABD’nin Lübnan halkına yardım etmeye hazır bulunduğunu açıkladı.

Pompeo, patlamaya dair yapmış olduğu bildirimde, “Bugün Beyrut Limanı’ndaki büyük patlamada yaşamını yitirenler amacıyla en derin taziyelerimizi sunuyoruz.” ifadesini kullandı.

“YARDIMA HAZIRIZ”

Beyrut’taki ekiplerinin, şehirde büyük hasar bulunduğunu kendilerine bildirdiklerini açıklayan Pompeo, “Hali yakından takip ediyoruz ve bu trajediyi atlatmalarında Lübnan halkına yardıma hazırız.” vurgusu yapmış oldu.

Lübnan hükümetinin vakası araştırdığına işaret eden Pompeo, neticesi sabırsızlıkla beklediklerini açıkladı.

“KORKUNÇ BİR SALDIRI GİBİ GÖRÜNÜYOR”

Trump da Beyaz Saray’daki basın toplantısına Lübnan’daki saldırıya dair izahat ile başlayarak, “ABD, Lübnan halkına en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Beyrut’taki patlamada, çoğu insanoğlunun yaşamını yitirdiği, çoğu bireyin de yaralandığı bildiriliyor.” ifadesini kullandı.

Lübnan ile yakın ilişkileri bulunduğunun önemini vurgulayan Trump, “Biz yardım amacıyla burada olacağız. Bu, {korkunç} bir hücum benzer biçimde gözüküyor.” dedi.

Trump, bir gazetecinin vakası niçin “hücum” olarak nitelendirdiğini sorması üstüne, “Generallerimizin bazıları ile görüştüm. Bunun bir hücum bulunduğunu düşünüyor gibilerdi. Bu bir tür üretim patlaması {falan} değildi.” yanıtını verdi. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama