2020-08-20T16:45:18+03:00
Ana Sayfa Dünya 20 Ağustos 2020 487 Görüntüleme

ABD’deki yangın kabusu: Binlerce kişi için tahliye emri verildi

Yangınlara “inanılmaz” hava sıcaklığının ve “yıldırımların” yol açtığını dile getiren California Valisi Gavin Newsom, 72 saat içerisinde aşağı yukarı 11 bin yıldırım düştüğünü kayıt etti.

Şerif Jeff Dirkse, “Sacramento Bee” gazetesine yapmış olduğu bildirimde, Stanislaus County’de çıkan bir yangında 5 ila 7 bireyin yaralandığını söyledi.

California İtfaiyesinden oluşturulan bildirimde da Fresno County’de bir yangına araya girmek eden yangın söndürme helikopterin düşmesi neticesi, helikopter pilotunun yaşamını kaybetmiş olduğu bildirildi.

Bildirimde, Coalinga bölgesinin 14 kilometre güneyinde etkili olan alevlere su boşaltmakla görevli helikopterde, yaşamını yitiren pilottan diğer kimse olmadığı kaydedildi.

BİNLERCE KİŞİ İÇİN TAHLİYE EMRİ VERİLDİ

Diğer taraftan Solano County’de etkili olan 2 yangın sebebiyle Russian Nehri yakınında 8 bin şahsa tahliye emri verildi.

Polis ve itfaiyeciler, San Francisco ve Sacramento içinde aşağı yukarı 100 bin nüfusa haiz Vacaville bölgesindeki halka tahliye uyarısı yapılmış oldu.

Vacaville’deki yangınlarda aralarında evlerin de bulunduğu 50 bina yok olurken, 50’si de hasar görmüş oldu.

California polisi, Twitter’dan yapmış olduğu bildirimde, bölgedeki her bir ilk araya girmek biriminin, halkı güvenilir şekilde haberdar ve tahliye ederek yangınla savaşım amacıyla etken olarak çalıştığını, bölge sakinlerinin güvende bulunduğunu açıkladı.

Sonoma County’nin aşağı yukarı 12 bin nüfusa haiz Healdsburg bölgesinde halka evlerini terk etmeye hazır olmaları uyarısı yapılmış oldu.

Angwin ve Deer Park yerleşim bölgelerinde de birkaç bin şahsa tahliye emri verildi.

Kuzeyde, doğuda ve güneyde orman yangınlarıyla çevrili San Francisco’da hava kül ve dumanla kaplandı.

San Francisco Körfezi’nde düşen 20 ayrı yıldırımın neden olduğu yangınlar, 344 kilometrekare kısmı kül eder iken, 1400 seviyesinde yapıyı da tehdit ediyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama