2020-07-08T08:10:10+03:00
Ana Sayfa Dünya 8 Temmuz 2020 549 Görüntüleme

ABD’de Donald Trump yönetimi, DSÖ’den resmi olarak çekildiğine dair Kongre’yi bilgilendirdi

ABD’de Başkan Donald Trump idaresi, Dünya Sıhhat Örgütünden (DSÖ) resmi olarak çekildiğine dair Kurultay’ye bildirim yolladı.

AA’nın aktardığı habere gore, New Jersey Senatörü ve Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez, Twitter’dan yapmış olduğu bildirimde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının hala devam ettiğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

Menendez, Trump yönetiminin bu adımının, Amerikan yönetimini “hasta ve yalnız” bırakacağını kayıt etti.

Diğer yandan, Amerikan basınına konuşan ve adı açıklanmayan bir Beyaz Saray yetkilisi de resmi çekilmenin pazartesi gününden itibaren yürürlükte olacağını ve resmi bildirimin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e iletildiğini aktardı.

TRUMP’IN DSÖ’YE KOVİD-19 SAVAŞI

Trump, 14 Nisan’da DSÖ’yü Kovid-19 salgınıyla mücadelede başarısızlıkla ve Çin’e yakın durmakla suçlamış, örgüte sağlanan finansal desteği askıya aldıklarını bildirmişti.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus’a 18 Mayıs’ta bir mektup gönderen Trump, temelli reformlar yapmaması durumunda ABD’nin bu kuruluşa sağlamış olduğu fonları 30 gün sonrasında “kalıcı olarak” donduracağını belirtmişti.

Yalnız Trump daha bu vakit dolmadan 29 Mayıs’ta, “Bugün Dünya Sıhhat Teşkilatı ile ilişkimizi sonlandırıyoruz.” açıklamasını yapmıştı.

Trump’ın bu açıklamasına karşın resmi çekilmeye yönelik şimdilik resmi bir ismim atılmamıştı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama