2020-08-31T09:06:21+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 31 Ağustos 2020 315 Görüntüleme

Virüsten arındıran modem ve çamaşır makinesi yolda

Tüketicilerin 4’te 1’i pandemi döneminde hava temizleme aleti olan kapalı bölgeleri tercih ediyor. Bu nedenden dolayı büro, AVM, otel, lokanta, düğün salonları ve tiyatrolar normalleşme sürecinde kapılarını açarken hava temizleme cihazlarıyla (HTC) donatıldı. Pandemi döneminde iç bölge hava niteliğini yükseltip, virüsün yayılmasını engel olan bu teknolojileri ilerleten firmalar kapasite artırırken, birçok şirket de bu cihazları üretmek amacıyla müracaatte bulunmuş oldu.

ŞİRKETLER KAPIDA

Buzdolabı, klima ve çamaşır makinesi şeklinde beyaz eşyalara da uyumlu hale gelen virüs temizleme sistemleri, yakında hanelerin vazgeçilmezi olacağa benziyor. Elektromanyetik titreşimle koronavirüsün çeperini titreterek tesirsiz duruma getiren Vironance teknolojisini ilerleten yerli teknoloji şirketi Smarte, hızlıca kapalı mekanların tercihi olmaya başladı. Bu değişen teknolojinin evlerde sarfedilen beyaz eşyalara da birleşik edilmeye başlandığını izah eden Smarte Kurucu Ortağı Melih Ballıkaya, “Şu ana kadar Türkiye ve yurtdışından 30’un üstünde büyük şirket bu teknolojiyi ürünlerine birleşik etti. Bundan sonra birçok beyaz eşyada virüs temizleme bölmesi var. AB’deki bir ülkenin telekom operatörü evindeki modemlere birleşik etmek suretiyle geldi. Bir tayyare yapımcısı uçaklara bu teknolojiyi birleşik etmek amacıyla başvurdu. Silikon Vadisi’nden bile talep var” dedi. 

Yüzde 100 yerli Neffes’i geliştirdi

55 senedir iklimlendirme teknolojileri yapan Biçim Firmalar Grubu da, pandemide gelen öğrenci cevap vermek amacıyla dörtlü filtreleme sistemi ve UV-C ultraviyole sterilizasyon teknolojisiyle virüsleri ortadan kaldıran Neffes Antiviral Hava Temizleyici’yi geliştirdi. 

Klimalara birleşik ediliyor

İklimlendirme markası Daikin de Shira Plus ve Ururu Sarara klima modellerine havayı yüzde 99,9 temizleyen hava temizleme teknolojisi Flash Streamer’ı birleşik etti. Şirket, bunun dışında Flash Streamer teknolojili hava temizleme cihazını da tüketiciye tanıttı. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama