1. Haberler
  2. Spor
  3. Fatih Terim’den Alanyaspor maçına bambaşka bir takım

Fatih Terim’den Alanyaspor maçına bambaşka bir takım

Kasımpaşa maçında kötü zemin ve sert futbolu göz önünde bulundurup, Luyindama ve Etebo'yu oynatan, uzaktan şutlarla etkili olabilecek formsuz Babel'e şans tanıyan Fatih hoca, ligdeki Alanya deplasmanında bambaşka bir takımla sahada olacak. Donk, Taylan ve Onyekuru'yu yeniden 11'e hazırlayan Terim, bu maça 3 puandan daha fazlası gözüyle bakıyor.

featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fanatik gazetesinin haberine göre; Yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle, sezonun en sıkıntılı sınavlarından birini Kasımpaşa’ya karşı veren Galatasaray, sahadan galibiyetle ayrılırken, teknik direktör Fatih Terim’te kadro stratejisi, 3 puanı getiren faktörlerin başında yer aldı. Kötü zeminle birlikte meydana çıkacak sert futbolu göz önünde sahip olan Terim, Etebo ve Luyindama gibi fizik kuvveti yüksek isimlere 11’den talih tanırken, uzaktan şutlarla etkili olması amacıyla, formsuz olduğu halde Babel’i sahaya sürdü. Yalnız bu kez Galatasaray, farklı bir iklimde ve çok değişik zemin şartlarında bir mücadeleye hazırlanıyor. Ligde cumartesi günü Alanyaspor’a misafir olacak Sarı-Kırmızılılar’da, kadro ve taktik anlayış yüksek seviyede güncelleniyor.

Taktik ve psikolojik muhabere!

20 Şubat’taki maçta iki takımı da açık bir havada, güzel bir zemin bekliyor. Bu da, fiziksel mücadele mümkün oldukça, topu daha iyi kullanan tarafın üstünlük sağlayacağı demek. Bu kez değişen şartlara göre 11’i değiştirme kararı alan Terim, savunmada Donk’a, orta alanda Taylan’a, gelecekte den Onyekuru’ya ilk 11’den talih tanıyacak. Üstelik Terim, bu karşılaşmaya sıradan bir 3 puandan çok daha çoğu gözüyle bakıyor.

Puandan çok, prestij olacak

İki sezondur üst üste Türkiye Kupası’nda Alanya’ya yenilen, ligin ilk %50 sinde da rakibine yenik olmaktan kurtulamayan Galatasaray’da, Fatih hocanın prestij yönünden de bu maça büyük ehemmiyet verilen haber edinildi. Muhteşem bir rövanş elde etmek isteyen Terim, ekibiyle birlikte tekrardan bir Alanya analizi yaptı. Oyunculardan da kaybettikleri kupa maçını izlemelerini isteyen deneyimli çalıştırıcı, takımını tam manasıyla bir taktik ve psikoloji savaşına hazırlayacak.

Fatih Terim’den Alanyaspor maçına bambaşka bir takım
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haberci 7/24 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin