2020-07-08T08:11:29+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 8 Temmuz 2020 528 Görüntüleme

Rus turist Türkiye için hasta oluyor!

Geride bıraktığımız sene Rusya’dan 7 milyondan çok gezgin ağırlayan Türkiye sahilleri Rus turistleri hasretle beklerken, Ruslar uçuş yasağına karşın Akdeniz’in sıcak sularına erişebilmek amacıyla enteresan yöntemler buldu. Sarfedilen bu yöntemlerden bir tanesi de Belarus üstünden Türkiye’ye ulaşmak. Ruslar evvelce Belarus’ta bir hastaneye rezervasyon yaptırıyor, sonrasında Rusya’dan ‘çıkış izni’ alıp bu ülkeye gidiyor. Yalnız bu seyahatin bir ileri rotası genellikle Türkiye oluyor.

EVİ OLANLAR GELİYOR

Sarfedilen bu yönten Rus basınında da haber oldu. Zen.Yandex sitesi, “Sınırlar kapalı, ancak Türkiye’de oldukça çok Rus var. Bu iyi mi olası?” başlıklı haberle mevzuya bir kez daha ilgi çekti. Site, koronavirüs salgını sebebiyle uçuş yasağının sürdüğü bu zamanlarda, Rusya vatandaşlarının Türkiye’de dinlence yapmalarını olası kılan iki tanınmış yol olduğuna işaret etti. Türkiye’de konut satın alarak seans izni içeren çoğu Rusya vatandaşı varolduğu belirti edilen haberde, bu kişilerin Türkiye’ye sorunsuz-sorgusuz giriş yapabildikleri hatırlatıldı.

İLK ROTA BELARUS

Yalnız bu kişilerin, Rusya ile Türkiye içinde şimdilik direkt olarak uçuşlar başlamadığı amacıyla, Belarus üstünden Türkiye’ye gitmek mecburiyetinde olduklarına değinildi. Haberde iş, eğitim, tedavi benzer biçimde hedefler amacıyla Rusya’dan çıkış izin belgesi alan birtakım kişilerin ise evvelce Belarus’taki {hastane} veya dinlenme-tedavi tesislerinden (sanatoryum) rezervasyon yaptırdıkları, sonrasında oradan Türkiye’ye uçarak tatile gittikleri ifade edildi.

HERHANGİ ENGEL YOK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir müddet evvelce yapmış olduğu bildirimde Türkiye uçuşlarına müsaade eden Belarus üstünden Rus turistlerin Türkiye’ye gitme olasılığını soran bir gazeteciye, ‘Bunu yasaklayamayız’ yanıtını vermişti.

İnga David Leonardova uçuş biletlerini alt alta koyup Alanya’da bu pozu verdi.

İKİ GÜNDE 4 UÇAKLA TÜRKİYE’YE GELDİ

Koronavirüs salgını sebebiyle uçuş yasaklarının 1 Ağustos’a kadar uzatıldığı Rusya’da istisnalar hariç Rusya vatandaşları internasyonal uçuşlarını gerçekleştiremiyor. İnga David Leonardovna ise bütün güçlük ve imkansızlıklara karşın bunu aşabilen Rus vatandaşları içinde yer aldı. 10 sene evvelce Rusya’nın Perm şehrinden Türkiye’ye gelip Alanya’da eşiyle eş güdümlü bir ev satın alan Leonardovna, iki günde dört tayyare değiştirip Uralllar’daki Perm şehrinden Alanya Gazipaşa Havaalanı’na ulaştı.

ZORLU YOLCULUK

Leonardovna iki güne sığan dört uçuşun biniş kartlarını da alt alta koyarak Feysbuk sayfasında paylaştı. Leonardovna evvelce Perm’den Moskova’ya Aeroflot ile uçmuş. Buradan ikinci uçakla, tekrar Aeroflot seferiyle Moskova’dan Belarus’un başkenti Minsk’e gelmiş. Ertesi sabah erken saatte bu kez Minsk’ten Belavia seferiyle İstanbul Havaalanı’na inmiş. Oradan Anadolu yakasına işlemiş, Sabiha Gökşen’den akşam kalkan Alanya Gazipaşa uçağıyla ‘sevgilim’ söylediği Alanya’ya, evine varmış. Bu uzun yolculuğun maliyetini açıklamayan Leonardovna, biletlerinin altına ise “Şayet oldukça istersen!!! 4 tayyare, tayyare değil! Eve uzun yol! İmkansız mümkün olabilir! Türkiye’deyim” yazdı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama