2022-12-29T09:53:04+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 22 Aralık 2022 2 Görüntüleme

Ozon Global’de yurt dışından gelen ürün siparişlerinin hacmi Yeni Yıl arifesinde 5 kat daha arttı

Rusların, Yeni Yıl arifesinde bu yıl yurt dışından 5 kat daha sık ürün sipariş ettikleri Ozon Global’de hesaplanmıştır.

Çin’deki ürünler oluşturuyor, aynı şekilde Türkiye, Belarus ve Kazakistan’da lider ülkeler arasında bulunuyor. Tatil öncesi en sık küçük ev aletleri, elektronik ürünler, kıyafet ve çocuk oyuncakları satın alındı.

Ozon müşterileri yurt dışından daha sık yeni yıl hediyeleri sipariş etmeye başladı. Aralık ayında yurt dışındaki ürünlerin sergilendiği Ozon Global vitrinindeki siparişlerin sayısı geçen yılın aralık ayına kıyasla 5 kat arttı. Alıcılar en çok küçük ev aletleri, elektronik ürünler, kıyafet, çocuk oyuncakları, spor aksesuarları ve ekipmanları, ayrıca kadın kozmetik ürünleri sipariş ettiler. Çin, Belarus, Kazakistan, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri alışveriş yapılan en popüler ülkelerdir.

2022 Aralık ayında Ozon Global’deki en popüler 10 ürün

● Hava nemlendirme cihazları (Çin)

● Pelmeni kesme aparatı (Çin)

● Parfüm (Kazakistan)

● Kablosuz Bluetooth kulaklık (Çin)

● Kış ve yaz balıkçılığı için su altı kamerası (Çin)

● Dikey süpürgeler (Belarus)

● Müzik CD’leri (Çin)

● Kadın bakım ürünleri (Çin)

● Masa oyunları (Belarus)

● Çocuk oyuncakları (Türkiye)

Ozon sınır ötesi ticaret bölümü Ozon Global’in hesaplamalarına göre Aralık 2022’de uluslararası satıcıların cirosu geçen yılın aynı dönemine kıyasa 6 kat büyüdü. Fiş ortalaması geçen yılın seviyesinde kalarak ortalama olarak 3000 ruble oldu. Yurt dışındaki satıcıların ürün yelpazesinin genişlemesi, sınır ötesi teslimat sürelerinin kısalması ve birçok batılı markanın Rusya pazarından çekilmesiyle birlikle Rusların Asya ve Türkiye’deki benzersiz ürünlere ek bir ilgi göstermesi sayesinde global vitrin ürünlerine olan talep arttı; 4 kat daha fazla talep oldu ve 27 milyondan daha fazla ürün sayısına ulaşıldı.

Siparişlerin %70’inden fazlası Ozon’un uluslararası işletmesinin kilit noktalarından biri sayılan Çin’den verildi. Şu anda BDT’deki satıcıların payına global vitrindeki ürün yelpazesinin %90’ından fazlası düşüyor. Yeni Yıl arifesinde Ruslar Çin’den en sık küçük ev aletleri, otomobil aksesuarları ve spor ekipmanları sipariş etti.

Aralık’ta yurt dışındaki siparişlerin yaklaşık %11’i Belarus’tan, yaklaşık %10’u ise Kazakistan’dan verildi. Bu ülkelerden ağırlıklı olarak tüketim ürünleri ve küçük ev aletleri sipariş edildi. Türkiye’deki ürünlerde Rusya’daki alıcılar arasında popülerdi. Sipariş edilen en popüler ürünler şunlar: kahve ve çocuk oyuncakları.

Rusya’daki alıcıların yurt dışındaki satıcıların benzersiz ve geniş ürün yelpazesinden yararlanması için Ozon Global, Türkiye ve Çin’de temsilcilikler açtı. Ayrıca şirket ortak bir teslimat hizmeti başlattı, bunun sayesinde bu ülkelerden yapılan teslimatların süresi 2 kat kısaldı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama