2021-04-04T00:04:24+03:00
Ana Sayfa Gündem 4 Nisan 2021 266 Görüntüleme

Meteoroloji bölge bölge sıraladı ve uyardı! Perşembe gününe dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşımı şöyle:

“Hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren artarak kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri üstüne çıkacağı, yalnız Perşembe gününden itibaren yeniden azalacağı öngörülüyor.”

Haftalık Hava Hali(4 – 10 Nisan 2021)Hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren artarak kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri üstüne çıkacağı, yalnız Perşembe gününden itibaren yeniden azalacağı öngörülüyor. pic.twitter.com/Dn6tWUSDbz

 

MARMARA BÖLGESİ’NDE PARÇALI VE ÇOK BULUTLU HAVA BEKLENİYOR

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden oluşturulan son değerlendirmelere göre, bölge çapında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Sıcaklıkların 2 ila 4 derece artacağı bölümde, parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olması bekleniyor.

Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden hafif, arada sırada orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren bazı zamanlar güçlü olarak esmesi tahmin ediliyor.

ERZURUM, ERZİNCAN, ARDAHAN, KARS İLE IĞDIR’DA BUZLANMA VE DON OLAYININ BEKLENDİĞİ BİLDİRİLDİ

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden oluşturulan bildirime göre, bölümde hava parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Ağrı’da aralıklı hafif karla karışık yağmur, Erzurum, Erzincan, Ardahan, Kars ve Iğdır’da ise yer yer buzlanma ve don vakası tahmin ediliyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölümde, yel batı ve güney batıdan hafif, arada sırada orta güçlü esecek. Gece plusteken düşük hava ısısı, sıfırın altında olmak suretiyle Kars’ta 6, Ardahan’da 3, Ağrı’da 2 ve Erzurum’da 0, Iğdır’da 5 ve Erzincan’da 4 derece ölçüldü.

Gün içerisinde plusteken yüksek sıcaklığın ise Iğdır’da 18, Erzincan’da 13, Kars’ta 9, Erzurum, Kars ve Ağrı’da 8, Ardahan’da 7 derece olacağı öngörülüyor.

Kar kalınlığı, kayak merkezlerinden Palandöken’den 122, Sarıkamış’ta 101 ve Konaklı’da 84 santimetre ölçüldü. Bölümde güçlü buzlanma, don, sis ve pus ile dik ve eğimli alanlarda çığ {tehlikesine} karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama