2026 İstanbul İmsakiyesi
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İftara kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Kurumsal Haberler
  3. JDE Peet’s Tedarik Zincirini OMP ile Dijitalleştiriyor

JDE Peet’s Tedarik Zincirini OMP ile Dijitalleştiriyor

featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel kahve şirketi JDE Peet’s, tedarik zinciri operasyonlarını modernize etmek ve verimliliği artırmak amacıyla OMP’nin yapay zeka destekli Unison Planning™ çözümünü kullanmaya başladı.

Bu stratejik iş birliği, JDE Peet’s’in “IRIS” (Akıllı, Duyarlı ve Entegre Tedarik Zinciri Planlaması) olarak adlandırdığı dönüşüm programının ilk adımıdır. Programın ilk aşamasında, belirli Avrupa Birliği pazarlarında ve üretim tesislerinde talep ve tedarik planlaması entegre edildi. Dönüşümün 2026 yılına kadar küresel çapta tüm birimlere yayılması hedefleniyor.

JDE Peet’s Küresel Tedarik Zinciri Direktörü Abel Martinez, projenin önemini şu sözlerle dile getirdi:

“OMP’nin çözümü bize uçtan uca görünürlük sağlayarak planlama doğruluğumuzu artırıyor. Bu sistem sayesinde envanter seviyelerimizi optimize ederken depolama maliyetlerini düşüreceğiz ve ürünlerimizin miadının dolmasını engelleyerek israfın önüne geçeceğiz.”

IRIS Programının Amaçları

EY ve OMP uzmanlarının 18 aylık bir hazırlık sürecinin ardından hayata geçirdiği IRIS programı, çeşitli hedeflere ulaşmayı amaçlıyor:

  • Maliyetlerin düşürülmesi, özellikle envanter ve depolama giderlerinde azalma sağlanması.
  • Değişen piyasa koşullarına daha hızlı uyum sağlayarak operasyonel çevikliğin artırılması.
  • Üretimden pazara kadar tüm tedarik zinciri süreçlerinin tek bir platformdan izlenerek uçtan uca görünürlüğün sağlanması.
  • Akıllı planlama yöntemleriyle ürün israfının en aza indirilmesi.

Sistem yaygınlaştıkça yetenekleri artırılacak ve gelecek aşamalarda yapay zeka odaklı optimizasyon araçları kullanılarak daha otomatik bir planlama altyapısı oluşturulması planlanıyor.

OMP Tüketici Ürünlerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Gerwalt Stoffels, projenin “hedeflenmiş gerçekçilik” yaklaşımıyla öne çıktığını ve temel yeteneklerin hızla iş değerine dönüştürüldüğünü belirtti.

JDE Peet’s Tedarik Zincirini OMP ile Dijitalleştiriyor
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberci 7/24 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin