2020-08-26T08:20:44+03:00
Ana Sayfa Eğitim 26 Ağustos 2020 245 Görüntüleme

Kronik rahatsızlığı bulunan öğrenciler için uzaktan eğitim kararı

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nce karşı karşıya eğitim başladıktan sonrasında süreğen hastalığı olan lise öğrencilerinin eğitim hareketlerini uzaktan eğitimle sürdürebileceğine dair izahat yapılmıştı. MEB Esas Eğitim Genel Müdürlüğünce, 2020-2021 eğitim ve öğretim senesi yıl başı iş ve işlemlerine dair illere dün gönderilen yazıda, süreğen rahatsızlığı tespit edilen ilköğretim ve ortaokul öğrencilerine yönelik yapılacak işlemler tespit edildi.

Buna nazaran, Sıhhat Bakanlığı e-Nabız Sistemi’nde süreğen hastalıklar sıralamasında hastalığı bulunan resmi ve hususi ilköğretim kurumlarında tahsil gören öğrenciler, bu hallerine dair e-Nabız Sistemi’nden ya da Sıhhat Bakanlığınca belirlenecek başka usullerle alacakları belge ile okul müdürlüklerine başvurmaları durumunda, eğitim hareketlerini Kovid-19 salgını boyunca uzaktan eğitim ile sürdürebilecek.

Buna nazaran, 21 Eylül 2020 Pazartesi günü başlamış olacak yeni ders senesi amacıyla okullarda, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Engelleme Denetim Kılavuzu tarafında hijyene yönelik hazırlıklar tamamlanacak.

Okul yönetimlerince kayıt esnasında, mevzuatta yeri olmayan satmaca, sözleşme şeklinde belgeler velilerden talep edilmeyecek, yalnız kayıt kısmı içerisinde olmadığı ve adrese dair yükümlülüklerin yerine getirilmediğinden şüphe duyulan hallerde, köy ya da mahalle muhtarları ile koordineli bir halde lüzumlu inceleme yapılarak, alakalı yasa hükümleri gereğince aykırı davrananlarla alakalı prosedür yapılacak.

Derse başlama saatleri, Kovid-19 salgınının etkileri, coğrafi şartlar, iklim ve etraf koşullarındaki değişiklikler göz önüne alınarak lüzum taşımalı sistemle taşınan öğrencilerin hali yönünden gerekse hususi talebe servisiyle taşınan öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmeyecek ve gün ışığından daha sık yararlanılması amacıyla valiliklerce düzenlenme yapılacak.

Velilerden, okullara talebe kayıtları sırasında kayıt parası ya da bağışların, alakalı mevzuatlara aykırı olması sebebiyle alınmayacağı, aksi hallerde bu biçim uygulamalara dair şikayetlerin valilikler doğrultusundan değerlendirilerek lüzumlu işlemlerin yapılması talimatı verildi.

Bunun dışında, devlet okullarında okula kayıt, hususi takım sınıfları, öğretmen seçimi, teknolojik ya da fiziki olanaklar, yabancı dil eğitimi şeklinde derslik ayrımcılığına sebep olacak ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesini zedeleyecek programlar da yapılamayacak.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama