2021-02-17T10:43:13+03:00
Ana Sayfa Gündem 17 Şubat 2021 503 Görüntüleme

Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kritik Kabine toplantısı bugün saat 15.30’da yapılacak. Kritik toplantıda kafe ve restoranların hali ile hafta sonu yapılan sokağa çıkma kısıtlamalarının ele alınacağı öngörülüyor. Milyonlarca bireyin gözü kulağı kritik Kabine Toplantısı’ndan çıkacak kararlarda olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısının sonrasında açıklama yapması bekleniyor.

Peki Kabine Toplantısı’nın gündeminde hangi konular olacak? Koronavirüs kısıtlamaları esnetilecek mihoen? İşte bütün detaylar…

KAFE VE RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Epey zamandır kapalı olan kafe ve restoranların mart ortasından itibaren belli kurallarla açılması planlanıyor. Kabine gündemine dair edinilen son dakika bilgisine göre bu kapsamda, kafe ve restoranlara HES kodu ile giriş uygulanabilecek. İç mekânda kapasitenin plusteken çok %30’u (10 masa varsa 3 tanesi hizmete açık olacak), dış mekânlarda yüzde 50’si (10 masa varsa 5 tanesi) hizmete açılacak. Bulaşın olmaması amacıyla müşterilere oturma sınırlaması getirilmesi planlanıyor. Bu zamanın den 45 dakika olabileceği vurgulanıyor.

OKULLAR TAMAMEN AÇILACAK MI?

Mart itibarıyla evvelce ilköğretim, arkasından da orta öğretim kurumlarının hibrit specimen ile eğitime başlaması hedefleniyor. Gidişe göre bu sürelerin değiştirilebileceği, yaza da sarkıtılabileceği vurgulanıyor.

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Üniversitelerin açılmasında YÖK’ün düzenlediği anketin neticeleri etkili olacak. Yalnız bu hususta son kararı Sıhhat Bakanlığı verecek. Üniversitelerin olay sayılarına göre bahar aylarında hibrit modelde eğitime başlaması üzerindeki formüller tartışılıyor.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARI KALDIRILACAK MI?

Öncelikli olarak hafta sonu kısıtlamalarının kaldırılması, hafta içi kısıtlamanın ise bir müddet daha sürmesi bekleniyor.

Toplantıda olay sayılarına bağlı olarak çevresel olarak birtakım kısıtlamaların esnetilebileceği vurgulanıyor.

AŞILAMA SÜRECİ DE MASADA

Çin ve Almanya’dan sipariş edilen koronavirüs aşılarının son hali ve yerli aşı çalışmaları ele alıncak. Türkiye’deki aşılama süreci den değerlendirilecek.

 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama