2020-12-09T08:52:38+03:00
Ana Sayfa Spor 9 Aralık 2020 248 Görüntüleme

Irkçı hakeme bir tepki de Mbappe’den!

UEFA, Twitter hesabından yaptığı bildirimde, PSG-Medipol Başakşehir maçı ile ilgili tahkîkat açılacağını söyleyerek, “Ayrımcılığın hiçbir çeşidine futbolda yer yok.” ifadesini kullandı.

Rumen dördüncü hakem Sebastian Coltescu’nun bağlı bulunduğu Romanya Futbol Federasyonunun, internet sitesinden oluşturulan bildirimde, UEFA’nın olaya dair raporu tarafında lüzumlu aşaması atacaklarını kaydederek, “Irkçılık ya da yabancı düşmanlığı sahibi olan eylem ve söylemlere şiddetle karşıyız.” denildi.

Medipol Başakşehir’ter Twitter’da paylaştığı “Irkçılığa hayır” mesajını alıntılayan PSG Kulübü’nün yanı sıra karşılaşmada forma giyen PSG’li futbolcular Mbappe ve Kimpembe den olaya sessiz kalmadı. Mbappe, sosyal medya hesabından “Webo seninleyiz.”, Kimpembe ise “Irkçılığa hayır.” mesajını paylaştı.

PSG bunun dışında internet sitesinden “15 senesi aşkın süredir birçok ayrımcılığa karşı savaşıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Bir başka Fransız kulübü Olympique Lyon “Irkçılığa hayır.” derken, İtalyan kulübü Milan, “Ön yargının hier çeşidine, hier gün, nasıl ve nerede olursa olsun karşıyız.” ifadesini kullandı.

Manchester City’den oynayan Sterling ve Laporte da “Irkçılığa hayır.” paylaşımında bulundu.

Eski İngiliz futbolcu Rio Ferdinand, BT Sport kanalında katıldığı programda “İğrenç bir kritik eşikteyiz. Nerdeyse hier hafta ırkçılıkla alakalı bir hadise yaşıyoruz. Oyuncuların sahayı terk etmesi doğru bir ismim ancak bu hadise, futbolcuların tepkisiyle sınırlı kalmamalı.” değerlendirmesinde bulundu.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama