2020-06-30T09:08:44+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 30 Haziran 2020 299 Görüntüleme

İkinci el oto alırken tuzağa düşüp paranızdan olmayın

Kamu bankalarının makul kredi faizleriyle canlandırdığı sıfır kilometre otomobil isteği, düşen üretim sebebiyle karşılanamayınca ikinci el pazarı da dinamik günler yaşıyor. Piyasadaki canlılık dolandırıcıların da miktarını yükseltti. Motorlu Vasıta Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç ikinci el vasıta ticaretinde dolandırıcılık vakalarındaki artışa ilgi çekerek, vasıta alacak vatandaşlara uyarılarda bulunmuş oldu.

KAPARO ÇOK ÖNEMLİ

Dolandırıcıların internette araçları pazar değerinin altında göstererek, aslında olmayan araçların ilanını verdiklerini bildiren Erkoç, “Örnek olarak İstanbul’dan verdiği bir duyuru amacıyla yurttaşlarımız Ankara’dan alıcı oluyor. Diyorlar ki güvenmelik gönderirseniz bu aracı satmayacağız. Yurttaş kaparosunu gönderip aracı almaya gidiyor, ortada vasıta da yok muhatap da. Ne yazık ki caydırıcı bir ceza da yok” şeklinde konuştu. Erkoç, şu şekilde devam etti:

ARACI MUTLAKA GÖRÜN

“O yüzden yurttaşlarımız vasıta alışverişlerini kesinlikle kurumsal yerlerden, otomobil tecim merkezlerinden, bayilerden yapsınlar. İnternet sitelerinde ne bulunduğu belli olmayan kişilerin ilanlarına saygınlık etmesinler. Alacakları aracı kesinlikle görsünler.”

ALIM-SATIMDA BU UYARILARA DİKKAT! 

İkinci el otomobil almayı düşünenlere ikazlar: 

• İnternet ilanlarında plakası kapatılmış, düşük fiyatlı araçlara şüpheli yaklaşın. 

• Aracı görmeden katiyen güvenmelik yollamayın. 

• Aracın kaza kaydını araştırın. 

• Kurumsal firmaları tercih edin. 

• Noter prosedürü bitmeden ödeme yapmayın. 

• Itimat edilir ekspetiz firmasında araştırma yaptırın. 

• Aracınızı satarken bankaya parayı kesinlikle noterde üstüne alacak bireyin yatırmasına ilgi edin. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama