2020-10-07T10:45:32+03:00
Ana Sayfa Spor 7 Ekim 2020 498 Görüntüleme

Fenerbahçe’de Dimitri Pelkas gerçeği

Fenerbahçe’nin Dimitri Pelkas amacıyla iki sene evvelce den girişimde varolduğu yalnız o devre transferin gerçekleşmediği ifade edildi. (Ersun Yanal’ın teknik direktörlük devresi…)

“PAOK 2018’den reddetti”

Yunan basınındaki haberlere göre sarı-lacivertliler Pelkas amacıyla 2018 yazında 5 milyon euro öneri etti yalnız PAOK doğrultusundan geri çevrildi. Oyuncu şimdi ise 1.6 milyon euro bonservisle alındı. PAOK Kulübü sahibi ve başkanı Ivan Savvidis, Fenerbahçe’nin öneriyi konusu ile ilgili, kendisi Rusya’nın Rostov kentindeyken bilgilendirildi. Pazartesi sabah saatlerine kadar bu konuyu uzun uzun düşünen başkan sonucunda olur verdi.

“Gruplara kalsaydı, aktarma işlemi olası değildi”

Beşiktaş’ı ve Benfica’yı eleyerek büyük sürpriz yapan PAOK, play-off turunu da geçip Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalsaydı, Pelkas’ın Fenerbahçe’ye aktarımı olası olmayacaktı.Krasnodar maçında kaçırdığı penaltının, birtakım kesimlerce PAOK’un Şampiyonlar Ligi’nden elenmesinin sorumlusu olarak gösterilmesinin Pelkas’ı çok üzdüğü ifade edildi. Kaptanı bulunduğu takımdan ayrılık kararı almasının 1 numaralı sebebinin bu bulunduğu belirtildi. Büyük baskı hissetmeye başladığı ve ayrılmayı düşündüğü bu dönemde Fenerbahçe’nin kendine ilgi işaret ediyor olması, sarı-lacivertliler amacıyla olan seçimini çok kolaylaştırdı.

“Igor Tudor döneminde parladı”

Galatasaray’ın eski teknik direktörü Igor Tudor’un PAOK’u çalıştırdığı dönemde yıldızı parladı ve Yunan ekibinin spil oyuncusu durumuna geldi. Tudor, Dimitiri Pelkas’a mühim sorumluluklar sunarak ilk 11’te değişilmez ismi yaptı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama