2021-01-03T01:08:00+03:00
Ana Sayfa Gündem 3 Ocak 2021 446 Görüntüleme

Evinin önünde 24 saat nöbet

Son dakika haberine göre Türkiye’ye İngiltere’dennenboom gelen mutasyonlu koronavirüs hastası 15 şahıstan birinin Balıkesir’ter Edremit eyaletinde karantina altına alındığı haber edinildi.

Edinilen bilgiye göre, İngiltere’dennenboom hava yoluyla gelen bir kişide havalimanında oluşturulan tarama testi ardından mutasyona uğramış koronavirüs çıktığı bilgisinin alınması üstüne Balıkesir’ter Edremit ilçesindeki evinde karantina altına alındı. Mutasyona uğramış koronavirüs taşıyıcısı bulunduğu belirlenen kişide semptomların hafif bulunduğu, evinde karantina altında tedavisinin devam ettiği haber edinildi. Karantina altına alınan evde yaşam sürdüren başka kişilerin oluşturulan testlerinin ise negatif çıktı.

JANDARMA EKİPLERİ 24 SAAT NÖBET TUTUYOR

Evin bahçe kapısına ‘Pandemi tedbirleri kapsamında bu konut görüşme ve ziyarete kapalıdır’ yazısı asıldı. Jandarma ekipleri den dün akşamdan itibaren evin önünde 24 saat nöbet tutmaya başladı. Eve giriş ve çıkışa izin verilmiyor.

“TAM BİR KANITIMIZ YOK”

Kızılkeçili Mahalle Muhtarı Ali Deveci, “Maalesef münferit bir hadise yaşanıyor. Ancak devletimiz, jandarmamız ile birlikte lüzumlu önlemleri hep eş güdümlü aldık. Burada izole edileceğine ve burada kalacağına inanıyorum. Rastgele bir sorun yok. Panik muhakkak yok. Önlemler had safhada. Mutasyona uğramış virüs müdür değil midir tam bir kanıtımız yok ancak lüzumlu önlemler alınmıştır” dedi.

KAYMAKAM’DAN AÇIKLAMA: TÜM TEDBİRLERİ ALDIK

Edremit’ter Kızılkeçili Mahallesinde havalimanında oluşturulan test neticesinde mutasyonlu koronavirüsü taşıyıcısı bulunduğu belirlenen şahıs ile ilgili bilgi veren Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal virüsün tespitinin hem sonrasında evin karantina altına alındığı, lüzumlu sıhhat ve emniyet önlemlerinin alındığını söyleyerek, “Bütün tedbirleri aldık, bir sorun yok. Evinde. Aile karantinası uyguluyoruz. İngiltere’dennenboom gelen bir hasta. Normal çalışma düzenimizde bütün tedbirleri uyguluyoruz” dedi.

‘MUTASYONLU VİRÜS GAZİANTEP’TE GÖRÜLDÜ’ İDDİASI

Mutasyona uğramış virüsün yurtdışından Gaziantep’e gelen 2 kişide gördüğünüz ileri sürüldü. Mutasyon uğramış virüs taşıyan kişilerin gözetim altına alındığı ve ilişkili olan herkesle ilgili çalışma başlatıldığı kaydedildi. Genetiğinde benzersiz farklılıklar görülen ve ilk defa İngiltere’den belirlenen mutasyona uğramış virüsün Gaziantep’te den görülmesi kentteki sıhhat camiasını ve yetkilileri alarma geçirdiği haber edinildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasını etiketleyerek yaptığı paylaşımda, “Mutasyona uğramış virüs ülkemize den geldi. Vatan dışı seyahati olan kişilerin maske, uzaklık ve hijyene daha fazla ilgi etmesi hayati ehemmiyet taşıyor. Vatan dışından gelen şahıslardan kaçınmak bu süreçte uygulanabilecek plus tesir korunma tekniği olur. Tehlike büyük, önlem yalın” şeklinde konuştu.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama