2020-08-21T08:28:07+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 21 Ağustos 2020 481 Görüntüleme

Esnaf muayene ücretinde indirim istiyor

Ulaşım sektöründeki esnafın salgın döneminde vasıta muayene ücretlerini karşılamakta zorlandığına ilgi çeken Bendevi Palandöken, şöyle dedi:

KONTAK AÇMADILAR

“Otobüsçü esnafımız şehirler arası engellemeler sebebiyle fazla zaman iş yapamazken eğitim-öğretime ara verilmesinden kaynaklı okul servisleri 6 aydır kontak açmadı. Esnafımızın mağduriyetinin önlenmesi amacıyla muayene ücretleri uygun civarlara çekilmeli.”

TİCARİLERE HER YIL

Binek vasıtalar 2 senede bir muayeneye girerken, ticarilerde bu vakit 1 sene. Muayene süresinin geçmiş olduğu her ay amacıyla bedelin yüzde 5’i oranında ceza uygulanıyor. Muayene evveli mecburi olan egzoz emisyon ölçümü amacıyla de 80 TL ödemek gerekiyor. Aracın vergi borcu olması ve trafik sigortası olmaması halinde muayene yapılmıyor. TÜVTÜRK istasyonlarında buluşma amacıyla ücret alınmazken, muayene bedeli nakit ödeniyor kredi kartı kullanılmıyor. Muayenesiz vasıta kullanmanın cezası ise 288 TL. Vasıta trafikten men edilip, 7 gün içerisinde muayene yapılması gerekiyor. 

OTOMOBİLLER İÇİN ÜCRET 342 TL

Vasıta muayene ücretleri binek otomobiller, arazi araçları, kamyonet, pickup amacıyla 342.20 TL, motosikletler ve motorlu bisikletler amacıyla 174 TL, otobüs, kamyon, TIR ve tankerler içinse 462.56 TL olarak uygulanıyor. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama