2020-09-01T08:37:50+03:00
Ana Sayfa Eğitim 1 Eylül 2020 507 Görüntüleme

Devlet korumasındaki 281 genç üniversiteli oldu

Ülke çapında, koruma ve bakım altındaki gençlerden 650’si bu sene YKS’ye girdi. YKS sonuçlarına gore gençlerden 281’i üniversiteye yerleşme başarısı gözler önüne serdi. Gençlerden 143’ü lisans, 138’i ön lisans programlarına kayıt hakkı elde etti.

Üniversiteyi kazanan 281 gençten 31’i de toplam 1 milyon 151 bin 632 adayın tercih yapmış olduğu YKS-2020’de sıralamada ilk yüz binde yer aldı.

Üniversiteye yerleşen gençler, bilgisayar mühendisliği, makine mühendisliği, sanayi mühendisliği, mimarlık, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Kore Dili ve Edebiyatı, tarih, hukuk, psikoloji, sosyoloji, tanrı bilim, havacılık idaresi, Türkçe öğretmenliği, hususi eğitim öğretmenliği, ilk ve acil yardım, idare bilişim sistemleri bölümlerini tercih etti.

Bakanlık, devlet korumasındaki gençlerden üniversiteye yerleşenlere eğitim ömürleri süresince da yardım sağlıyor.

Bu desteklerle Bakanlığın sunmuş olduğu toplumsal hizmet modellerinden yararlanmaya devam etmeleri ve eğitim hayatlarının problemsiz devam etmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda gençlere rehberlik ve danışmanlık, barınma, giyim, harçlık, burs ve kredi, ulaşım gideri, kurs, yiyecek tutarı ve istihdam takviyeleri verilmekte. Gençler Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarından bedava yararlanıyor.

2828 sayılı Yasa’da 27 Mart 2018’de oluşturulan planlama tarafında gençler, yükseköğrenimlerini tamamladıklarında kamu kurumlarında mezun oldukları alana ideal unvanlarda istihdam ediliyor. 2018’den bu yana 150 lisans mezunu genç, mühendis, avukat, toplumsal çalışmacı, psikolog, diş doktoru benzer biçimde unvanlarla istihdam edildi.

Aile, Emek verme ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, mevzuya dair değerlendirmesinde, “Bakanlığımızın koruması altındaki evlatlarımızın YKS’de gösterdikleri başarı ile sevinç duyduk. Başarılarının devamını diliyoruz. Üniversiteyle tanışacak, hayatlarında değişik bir devreye başlayacaklar. Gençlerimizin eğitim hayatlarının problemsiz devam etmesi amacıyla gereksinim duydukları her alanda desteklerimiz devam edecek. Her vakit evlatlarımızın, gençlerimizin yanındayız.” şeklinde konuştu.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama