2020-12-15T00:36:09+03:00
Ana Sayfa Spor 15 Aralık 2020 297 Görüntüleme

Demba Ba ve Coltescu telefonda görüştü

Medipol Başakşehir, Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı haftasında Paris Saint Germain ile oynadığı maçta, dördüncü hakemin, yardımcı antrenör Pierre Webo’ya “ırkçı söylemde varolduğu” gerekçesiyle sahadan çekilerek soyunma odasına gitmiş ve maç yarıda kalmıştı.

Demba Ba ise, Rumen 4. hakem Sebastian Coltescu’nun karşısına gelerek, “Buradaki başka şahıslardan bahsederken ‘bu beyaz adam’ demiyorsun. Peki niçin bizden ‘bu kara adam’ diye bahsediyorsun?” ifadelerini kullanmıştı.

Uzun seneler Romanya’da forma giyen Senegalli Ousmane N’Doye ise, Sebastian Coltescu’nun numarasını buldu ve dostu Demba Ba ile görüşmelerini sağladı.

Romanya basınından Sport.ro ve PRO TV’nin den verilen habere göre Ousmane N’Doye, Demba Ba ile 4. hakem Sebastian Coltescu’yu {telefonda} konuşturduğunu ifade etti ve “Demba Ba, Sebastian Coltescu’yu ırkçılıkla suçlamadı. Yalnızca ‘kara’ sözcüğünün bir statta kullanılmaması gerekliliğini ifade etti” şeklinde konuştu.

N’Doye, “Demba Ba da benim gibi Senegalli. Onları görüştürdüm ve çok iyi anlaştılar. Beni den aradılar ve mutlu olduklarını söylediler. İkisi den birbirinin iyi birer adam olduklarını söylediler. Gerçekten ortada büyük problem yoktu. Ben Romanya’da ırkçılık görmedim” dedi.

UEFA ise, PSG-Başakşehir maçındaki ırkçılık suçlamasıyla alakalı tahkîkat açmış ve “Irkçılığın ve bütün biçimleriyle ayrımcılığın futbolda yeri yok” ifadeleri kullanmıştı. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama