2020-05-28T23:29:28+03:00
Ana Sayfa Eğitim 28 Mayıs 2020 349 Görüntüleme

Çocuklar okullarını Çok Özledi!

Ulusal Eğitim Bakanlığından meydana getirilen açıklamaya gore, Bakan Selçuk, hususi gereksinimli öğrencilerin velileri ile video konuşma vesilesiyle bir araya geldi.

Aileler, hem salgın sürecine hem de sonrasına ilişkin önerilerini iletti. Okullarını, öğretmenlerini fazlaca özleyen çocuklar da Selçuk’tan bazı isteklerde bulunmuş oldu.

Türkiye’nin dört bir tarafındaki hususi evlatların ebeveynlerinin katılmış olduğu görüşmede, aileler isteklerini, sıkıntılarını, umutlarını Bakan Selçuk ile paylaştı.

“Hepiniz fazlaca hususi çocuklarla, fazlaca hususi bir yaşamı yaşıyorsunuz.” diyerek sözlerine süregelen Bakan Selçuk, ailelerin yaşantısını kolaylaştırabilmek, hususi evlatların daha iyi eğitim hizmeti alabilmesini sağlamak için ellerinden geleni halletmeye çaba ettiklerini açıkladı.

Hususi gereksinimli çocuklar için bugüne dek birçok yayının paylaşıldığını, “Özelim Eğitimdeyim” adlı bir mobil uygulamanın hayata geçirildiğini, TRT EBA TV’de hususi eğitim kapsamındaki çocuklar için ayrı bir dönem hazırlandığını hatırlatan Selçuk, “Hususi Çocuklarımızla Keyifli Etkinlikler Takvimi” adlı kitabı da ilk kez velilere gösterdi.

“ÖDEVİMİZİ ALMAK İÇİN BU TOPLANTILARI YAPIYORUZ”

“Salgın süreci sonrasında hususi evlatların eğitim gereksinimlerine ilişkin büyük bir çalıştay hazırlığının sürdürüldüğünü” bildiren Bakan Selçuk, normalleşme sürecinde okula uyumu kolaylaştırmak için yaptıkları planlamalar mevzusunda, şu şekilde konuştu:

“Hususi eğitim alanında, öğretmenlerimizin yeni yaklaşımlara uyum sağlaması ile ilgili evlatlarımızın uyumu ile ilgili fazlaca büyük hazırlıklarımız var. Dünya genelinde akademisyenlerle çalışıyoruz. Görüş alışverişi yapıyoruz. Bürokratlarımız, yöneticilerimiz bizlere bu konudaki gereksinimleri aktarıyorlar fakat bir de direkt doğruya ebeveynlerle görüşelim istedik. Söylediklerinizi iyi mi hayata geçirebiliriz, ödevimizi alalım diye bu toplantıları yapıyoruz.”

“ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIKLARIYLA İLGİLİ SORUNLARA YOL AÇMAK İSTEMEYİZ”

Evde kalma sürecinin hususi çocuklar için daha sıkıntılı geçtiğini aktaran anne ve babalar, bu zamanda öğretmenlerinin kendilerini yalnız bırakmadığını, değişik materyaller ve birebir destekle sürecin yürüdüğünü söyledi.

Hususi eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin okulların açılış takvimi ile aynı olup olmayacağı da gelen sorular içinde yer aldı. Bakan Selçuk, burada mühim noktanın sınıflara güvenli ve risksiz bir geri dönüş bulunduğunun altını çizdi. Selçuk, “Çocuklarımıza eğitim verelim derken sağlıklarıyla ilgili sorunlara yol açmak istemeyiz.” dedi.

TÜM GÜN “OKULU AÇACAK MISINIZ?” SORUSUNU SORUYOR

Etkinlik kapsamında baba Mehmet İlkim önerilerini anlatırken, oğlu İbrahim bir an olsun gözlerini Bakan Selçuk’tan ayırmadı. İbrahim İlkim, kendisine iyi mi bulunduğunu soran Selçuk’a “Okulu açacak mısınız?” diye sordu. İbrahim’in tüm gün süresince aynı suali sorduğunu aktaran baba İlkim, “Yatıp kalkıp okul diyor. Fazla özledi.” diye konuştu.

Sakarya’da anne ve babasıyla bilgisayar karşısında bulunan paralimpik tekvando dünya üçüncülüğü ve Avrupa şampiyonluğu olan Fahrettin Karabağ da madalyalarını Bakan Selçuk’a gösterdi. Karabağ, büyük bir mutlulukla yapmış olduğu çalışmalarda kendisine destek olan antrenörüne, öğretmenlerine teşekkür etti.

Bakan Selçuk, “Dünya genelinde, Avrupa çapında büyük işler yapmışsın. Aslolan ben millet adına sana hususi teşekkür ediyorum. Senin hatırın için her şeyi yaparım.” diye cevap verdi.

Buluşmada aileler ve çocuklar yardımıyla pek fazlaca şey öğrendiğini belirten Selçuk, “Salgın sonrasında mümkün olan en kısa zamanda düzenlenecek çalıştayla beraber hususi evlatların eğitimi mevzusunda daha çok işler yapmak için huzurunuzda söz veriyorum.” ifadesini kullandı.

AA

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama