2020-07-03T13:32:18+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 3 Temmuz 2020 314 Görüntüleme

‘Çin’den kaçan sipariş bize geliyor’

Kütahya Porselen’in yüzde 13 hissesini alan ART Group Idare Kurulu Başkanı Abdullah Taşkın, “Dünya baz alındığında, Türkiye’nin bu salgından ekonomik {olarak daha} azca etkileneceğini söylemek olası. Bu süreci fırsata çevirecek gücümüz var. Bunun en yalın örneği Çin ve ABD. Bu ülkelerde yaşanmış olan salgının etkileri sebebiyle üretim durma noktasına geldi. Siparişler teslim edilmedi ve Türkiye burada Avrupalı alıcının taleplerini karşılamaya başladı. Bu da bizim bu süreçten büyüyerek çıkmamıza sebep veriyor” dedi.

LOJİSTİK AVANTAJI VAR

Taşkın, Çin’de, üretimdeki azalma ve kapanan fabrikaların Türkiye’ye pozitif yönde yansıdığı söyleyerek, “Bu proses Türk porselen sektörüne pozitif yönde yansıyor. Virüs ardından Çin’den Avrupa’ya gelen porselen ürünlerinde yaşanmış olan tedirginlik, Türk porselen şirketlerine yarıyor. Türkiye’nin yeri, lojistik ve maliyet üstünlüğü da, katalizör pozisyonunu da güçlendiriyor” şeklinde konuştu. 

YATIRIMLARINI KAYDIRIYORLAR

Taşkın, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Bunların tamamı Türkiye ekonomisine yarayacak. Ülkemizin lokomotif sektörlerinin bu denli büyümesi ekonomide itici güç oluşturacak. Ülke ekonomisinin iç dinamikleri yönünden gayrimenkul de ehemmiyet arz ediyor. Koronavirüs sürecini iyi yöneten ve dünyaya numune olan Türkiye, gayrimenkul yatırımında da ön plana çıkıyor. Yabancı alıcı gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye kaydırıyor.” 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama