2020-10-05T08:54:15+03:00
Ana Sayfa Spor 5 Ekim 2020 664 Görüntüleme

Beşiktaş kayıplarda

Ligde ve Avrupa’da istediği neticeleri alamayan Beşiktaş, Süper Liggen’te 4. haftasında Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Bekleneni veremeyen ev sahibinde teknik direktör Sergen Yalçın, 4-1 yenildikleri Konyaspor maçının 11’inden 6 ismi değiştirerek maça çıktı.

Vodafone Park’ta oynanan mücadeleyi Gençlerbirliği 1-0 kazandı ve siyah-beyazlılar kötü gidişe son veremedi. Başkent ekibine galibiyeti getiren gol, 8. dakikada Rumen golcü Bogdan Stancu’nun ayağından geldi. 

Arta Kalan dakikalarda Beşiktaş’ın baskısı netice vermezken, siyah-beyazlılarda Welinton 75. dakikada sakatlanarak kıyıya gelmek mecburiyetinde kaldı. 

GENÇLER’DEN İLK GOL, İLK GALİBİYET

Bu sonucun sonrasında sezonun ilk golünü atan ve ilk galibiyetini alan Gençlerbirliği, puanını 4 yaptı. Üst üste 2. mağlubiyetini alan Beşiktaş ise 4 puanda kaldı.

Ligin 5. haftasında bay geçecek olan Beşiktaş 6. haftada deplasmanda Denizlispor ile karşılaşacakken, Gençlerbirliği ise 5. haftada evinde Denizlispor’u misafir edecek.

BEŞİKTAŞ, LİGDE 4. HAFTA SONUNDA 4 PUAN TOPLAYABİLDİ.

PAOK ve Rio Ave ile oynadığı Avrupa kupası maçlarında da galibiyet yüzü göremeyen siyah-beyazlılar, böylece 6 resmi maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı.

SERGEN YALÇIN’IN BU SEZON KULÜBEDE GALİBİYETİ YOK

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkmasının sonrasında izolasyon sürecinde takımının başında yer alamayan Sergen Yalçın, bu sezon galibiyet görmedi.

Kara-beyazlı takımın başında PAOK maçına çıkan Yalçın, Yunan ekibine 3-1 yenilirken daha sonra oynana Rio Ave ve Konyaspor maçlarında kulübede vazife yaptı. Beşiktaş bu maçların tümünde sahadan yenik ayrıldı. Beşiktaş’ın puan aldığı Trabzonspor ve Fraport TAV Antalyaspor maçlarında ise yardımcı antrenör Murat Şahin kulübede yer almıştı.

NOBRE İLK GALİBİYETİNİ ESKİ TAKIMINA KARŞI ALDI

Profesyonel futbolculuk kariyerinde Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarını giyen Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mert Nobre, kırmızı-siyahlı takımla ilk galibiyetini eski takımı karşısında yaşadı.

Ligde bir haftayı bay geride bıraktığımız, oynadığı ilk iki maçta ise birer mağlubiyet ve beraberlik alan başkent temsilcisi, bu sezonki ilk 3 puanını Beşiktaş’ı deplasmanda yenik ederek kazandı. Bu galibiyet Nobre’nin profesyonel teknik adamlık kariyerindeki ilk 3 puanı da oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR | İLK YARI

8. dakikada Gençlerbirliği öne geçti. Furman’ın sağdan ortasında, ceza sahası içerisinde iyi artan Stancu, yaptığı baş vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 0-1.

19. dakikada Candeias’ın ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunda, kaleci Ersin tehlikeyi önledi.

38. dakikada sol taraftan Gökhan Töre’nin kullandığı köşe vuruşunda, Montero’nun başla kaleye gönderdi meşin yuvarlak yandan auta gitti.

42. dakikada Den Souza’nın uzaktan şutunda, kaleci Nordfeldt topu kornere çeldi.

45+1. dakikada Den Souza, orta sahada kaptığı topla süratle hücuma çıkarak meşin yuvarlağı sağdan bindiren Gökhan Töre’ye verdi. Gökhan Töre’nin ceza sahası içerisinde uygun pozisyonda şutunu kaleci kurtardı.

Mücadelenin ilk yarısı başkent ekibinin 1-0 avantajı ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR | İKİNCİ YARI

62. dakikada Mensah’ın uzaktan şutunda, kaleci meşin yuvarlağı denetim etti.

65. dakikada paslaşarak ceza sahasına giren Gençlerbirliği’nde Berak Özdemir’te şutu ardından kaleye giden topu Montero çizgi üstünde engelledi.

80. dakikada Candeias’ın sağdan ortasında, Ayite ceza sahası içerisinde uygun pozisyonda topa dokunamadı.

83. dakikada Hasic’te soldan ortasında Emniyet Yalçın topa arka direkte başla vururken, kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi.

85. dakikada Rıdvan Yılmaz’ın ortasında Den Souza topu başla kaleye gönderdi, meşin yuvarlak kalecide kaldı.

90. dakikada Rıdvan Yılmaz’ın ceza sahası sol çaprazından içeri gönderdiği topa arka direkte Hasic’te vuruşunda, meşin yuvarlak direkten döndü.

90+3. dakikada Beşiktaş savunmasını ikiye bir yakalayan Gençlerbirliği’nde Candeias sağdan ceza sahasına girerek topu Sio’ya çıkardı. Sio’nun ilk vuruşu kaleci Ersin Destanoğlu’ndan dönerken pozisyonun devamında kaleciden sıyrılan Gençlerbirliği oyuncusu topu üstten auta attı.

Karşılaşmayı Gençlerbirliği 1-0 kazandı.

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Mete Kalkavan, Serkan Ok, Ali Saygın Ögel

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Necip Uysal, Montero, Welinton (Dk. 76 Ljajic), Rıdvan Yılmaz, Den Souza, Gökhan Töre (Dk. 76 Hasic), Atiba, Dorukhan Toköz (Dk. 46 Mensah), Boyd (Dk. 64 Larin), Aboubakar (Dk. 64 Emniyet Yalçın)

Gençlerbirliği: Nordfeldt, Johansson, Toure, Angelo, Polomat (Dk. 83 Halil İbrahim Pehlivan), Motta, Furman (Dk. 67 Ayite), Sefa Yılmaz (Dk. 68 Mustafa Çeçenoğlu), Berat Özdemir, Candeias, Stancu (Dk. 77 Sio)

Gol: Dk. 8 Stancu (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: Dk. 40 Rıdvan Yılmaz, Dk. 88 Emniyet Yalçın (Beşiktaş), Dk. 50 Polomat, Dk. 88 Sio (Gençlerbirliği)

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama