2020-08-19T23:12:59+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 19 Ağustos 2020 505 Görüntüleme

Bakan Karaismailoğlu Ankara-Niğde Otoyolu’ndaki çalışmaları havadan inceledi

Bakanlıktan oluşturulan yazılı bildirime nazaran Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu’nda devam eden emekleri havadan araştırdı.

Bildirimde değerlendirmelerine yer verdiği Karaismailoğlu, projenin tamamlanmasıyla Ankara’nın, Mersin, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz bölünmüş yolla bağlanacağını söyleyerek, “Yolun tamamı bittiğinde ise Edirne’den yola çıkan vatandaşımız İstanbul üstünden kesintisiz bir halde Mersin ve Şanlıurfa’ya gidecek.” ifadesini kullandı.

Karaismailoğlu, hükümet olarak ulaştırma altyapısına büyük ehemmiyet verdiklerini, yüksek süratli demir yollarından havalimanlarına kadar bütün ulaşım altyapısının 18 senede büyük değişiklik gösterdiğini açıkladı.

Ankara-Niğde Otoyolu’nun 105 kilometrelik Ankara-Acıkuyu kavşağı 1. kesimi ile 57 kilometrelik Alayhan-Gölcük kavşakları 3. kesimini bu ayın sonucunda hizmete açacaklarını belirten Karaismailoğlu, “Bugün, açılışa hazır duruma gelen otoyolumuzun havadan son incelemesini yapmış olduk.” ifadesini kullandı.

Ankara-Niğde Otoyolu projesinin 1,2 milyar avroluk yatırım tutarıyla yaşama geçirildiği verisini veren Karaismailoğlu, şunları kayıt etti:

“275 kilometresi otoyol, 55 kilometresi bağlantı yolu olmak suretiyle 330 kilometre uzunluğundaki bu otoyol ile Ankara, Mersin’e, Adana’ya, Gaziantep’e ve hem de Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz bölünmüş yolla bağlanmış olacak. Proje ile 12 kavşak, aşağı yukarı 3,5 kilometre uzunluğunda 5 viyadük, 49 köprü ve 75 üst geçidi tamamlamış olacağız.”

Karaismailoğlu, proje alanını helikopterle incelemesinin sonrasında ana şantiye ve denetim merkezini de ziyaret etti.

Otoyolun açılmasıyla Edirne ile Şanlıurfa içinde kesintisiz kara yolu bağlantısının sağlanacağına ilgi çeken Karaismailoğlu, şunları söyledi:

“Bu otoyolla Türkiye’nin doğusunu batısına bağlamış olacağız. Edirne ve İstanbul, Ankara ve hem de Kırşehir, Şanlıurfa ile kesintisiz otoyolla bağlanmış olacak. Bunun dışında Tuz Gölü ve Kapadokya şeklinde mühim gezim merkezlerine de ulaşımı konforlu duruma getireceğiz.”

Bakan Karaismailoğlu, otoyolla Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan, internasyonal dikkate haiz bir ulaşım ağını hizmete sunacaklarını kayıt etti.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama