2021-05-07T11:19:50+03:00
Ana Sayfa Spor 7 Mayıs 2021 442 Görüntüleme

Ali Koç’un yeni yönetimi belli oldu

Fenerbahçe’den başkanlık seçimlerine aşağı yukarı 1 ay kaldı. Sarı-lacivertlilerin sahip olunan başkanı Ali Koç şimdilik resmi olarak tekrardan aday olduğunu açıklamadı. Ancak Fenerbahçe camiası içerisinde Koç’un 1 devre daha devam edeceği tahmin ediliyor.

29-30 Mayıs ismiyle sunulan Olağan Seçimli Genel Kurulun ilk toplantısında yeterli çoğunluk sağlanamazsa, 5-6 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ülkemizi den etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle başkanlık seçimin ertelenme olsılığı bulunmantadır. Dernekler Masasından izin alınması halinde seçim belirtiler vakitte yapılacak.

Çalışmalar sessiz sedasız yürütülüyor

Ajansspor’un haberine göre; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç yeni idare kurulu çalışmalarını da sessiz sedasız yürütüyor. Sahip olunan yönetimden birtakım isimler den yeni idare kurulunda yer oynuyacak. Metin Sipahioğlu, Sertaç Komsuoğlu ve Simla Türker Bayazıt ile yola devam edilmesi bekleniyor.

Sipahioğlu’nun etkin 1959 evveli şampiyonluklar stratejisi

İletişimden mesul yönetici olan Metin Sipahioğlu’nun kulübün etkileşim stratejisinin gelişmesinde mühim pay sahibi oldu. Sipahioğlu’nun 1959 evveli şampiyonluklar ve kamuoyunda münakaşa yaratan konulardaki iletişimi etkin bulundu. Sipahioğlu bunun yanı sıra Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımından mesul yöneticilik vazifesini den yürütüyor.

Bayan basketbolunda işler yolunda

Fenerbahçe Öznur Kablo, Final Four’da Ekaterinburg’a yenilerek Avrupa şampiyonluğu amacıyla final oynayamazken turnuvayı üçüncü tamamladı. Türkiye’den mağlubiyet yüzü görmeyen sarı lacivertli grup şampiyonluk amacıyla Galatasaray ile final serisinde mücadele ediyor ve 1-0 önde bulunmantadır. Metin Sipahioğlu’nun Ali Koç’un yeni idare kurulunda olma olsılığı yüksek görülüyor.

Sertaç Komsuoğlu erkek basketbolu ayağa kaldırdı

Ali Koç’un listesinde yer alması beklenilen bir diğer isimse Sertaç Komsuoğlu. Semih Özsoy’un istifasının sonrasında erkek basketbol şubesinden mesul yönetici olarak Komsuoğlu geldi. Bütçesi yarı yarıya düşürülen şubede Euroleague’den sezona kötü başlayan grup daha sonra toplandı ve son 8 arasına kalmayı başardı. Fenerbahçe Beko, CSKA Moskova’ya elenip 5 sezon sonra Final Four’a kalamasa da Komsuoğlu’nun performansı etkin bulundu.

Voleybolda Simla Türker Bayazıt

Başkan Koç yeni idare kurulunda bir koltuğu muhtemelen Simla Türker Bayazıt’a verecek. Voleybol şubesinden mesul yönetici Simla Türker Bayazıt da etkin yöneticiler arasında bulunmantadır. Fenerbahçe HDI Sigorta, voleybol erkekler finalinde {Ziraat} Bankkart’a kaybederek şampiyon olamadı. Kadınlar voleybolda ise 2017’greneboom sonra ilk defa finale çıkan Fenerbahçe Opet final serisinde VakıfBank’a karşı 2-0 gerideyken yaşanan koronavirüs vakaları nedeniyle maça çıkamadı ve şampiyonluk şansını yitirdi.

Ruşen Çetin kimdir?

Eski yöneticilerin yanı sıra Ali Koç’un yeni listesinde yer vereceği isimlerinden birinin 1907 Derneği Başkanı Ruşen Çetin bulunduğu haber edinildi. 1956 doğumlu Çetin, geçmişte sporculuk da yaptığı Fenerbahçe’den Koç eşliğinde 1907 Derneği’ni kuran şahıslardan. Çetin 1996 yılından beri Tureks’ter idare kurulu başkanlık vazifesini sürdürmekte. Bunun yanı sıra EURATEX (Avrupa Tekstil ve Hazır Giyim Örgütü) Idare Kurulu Delegesi-Türkiye Temsilcisi, IHKIB (İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği) Idare Kurulu Delegesi, DEİK(Türk-Ukrayna İş Konseyi) Başkanı olan Çetin, Türk – Kanada İş Konseyi Başkan Muavini, Türk- Özbek İş Konseyi Başkan Muavini, Türk-Mısır İş Konseyi Yürütme Kurulu Delegesi görevlerini den yürütüyor.

Hamdi Akın ve Mehmet Cengiz ismi dile getirildi

Bunların yanında medyada Ali Koç’un listesinde iki iş insanın da ismi geçti. Spor yazarı Gürcan Bilgiç, eski yöneticilerden Hamdi Akın’ın da yeni dönemde yönetimde olacağını ortaya koydu. Gazeteci Candaş Tolga Işık ise başkan Ali Koç’un iş insanı Mehmet Cengiz ile görüşerek parasal ve manevi desteğini aldığını ifade etti.

İlginizi çekebilir

F.Bahçe’de Perotti zamanı

F.Bahçe’de Perotti zamanı

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama