2020-10-16T08:15:29+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 16 Ekim 2020 422 Görüntüleme

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk kısa çalışma ödeneği konusunda açıklama yaptı: ‘İhtiyaca göre uzatıyoruz’

Cumhurbaşkanı Muavini Fuat Oktay, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve konfederasyon başkanlarının katılımı ile Ortak Paylaşım Forumu başladı. Bu sene ikincisi düzenlenen ve işçi, işveren ve kamunun eş güdümlü çözüm önerilerini tartıştığı toplantının açılışına videokonferansla katılan Cumhurbaşkanı Muavini Fuat Oktay, salgın sürecinde hükümet doğrultusundan sağlanan yardım paketlerinin toplamının aşağı yukarı 500 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

OLUMSUZ ETKİLENDİ

Oktay şu şekilde devam etti: “Salgın, sahip olunan küresel tedarik zincirinin tüm dezavantajlarını meydana çıkararak küresel ticareti olumsuz etkilemiştir. Üretim ve tedarik sisteminde yaşanan aksaklıklar çok uluslu şirketleri, üretim merkezlerini çeşitlendirmeye yönlendirmiş durumdadır. Diğer yandan globalleşmeden ziyade bundan sonra çevresel merkezler üzerinden yürüyen küresel ilişkileri deneyim ediyoruz. Üretim ve ticaret ilişkilerinin den bu tarafta küreselleşme ile küre-yerelleşme arasında bir yerde konumlanmasını bekleyebiliriz. Dünyamızda yaşanan ilerlemelere baktığımızda, ülkemizin potansiyelini göz önünde bulundurarak salgın ardından devreye ümitvar bakıyoruz. Yeni normalde yeni küresel düzenin Türkiye’ye sağladığı fırsat ve avantajlara kendisini adamış durumdayız.”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk kısa çalışma ödeneği konusunda açıklama yaptı: ‘İhtiyaca göre uzatıyoruz’

Oktay, Türkiye’nin coğrafi koordinat olarak, kuvvetli, hareketli ve rekabetçi özel sektör ile yetişmiş insan kaynağı altyapısına sahip olduğuna ilgi çekerek, “İç piyasa kapasitemizle yeni normalin önde gelen seçenek üretim üssü olacağız” dedi. İşçi ve işveren kesimi temsilcilerine “Eş güdümlü üreteceğiz, eş güdümlü kazanacağız” diyerek seslenen Oktay, “Yeni normalde den ekonomisi kuvvetli, toplum yapısı dayanıklı ve dünyaya liderlik eden bir ülke olma yolunda, insanı merkeze alan bir anlayışla, sizlerle omuz omuza yürüyeceğiz” şeklinde konuştu..

MODELLER DEĞİŞMELİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da, yaptığı konuşmada yeni çalışma modellerine ilgi çekti. Salgın sürecinin dijital dönüşüm sürecini hızlandırdığını söyleyen Selçuk, “Hepimiz video konferanslara alıştık. Uzaktan çalışmaya alışıldı. Salgın bize çalışma modellerinin den değişmesi gerekliliğini gözler önüne serdi. Bizim mevzuat altstem yapımız buna uyumlu. Elastik çalışmanın daha değişik modellerini den adapte etmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. Selçuk, “Yeni normal, eski normalden değişik olacak” dedi.

ÇALIŞMAK İSTEYEN KADIN ÇALIŞSIN

Kamuda karar alma mekanizmalarında daha fazla kadının yer aldığını kaydeden Zehra Zümrüt Selçuk, konfederasyonlarda da daha fazla kadının yer almasını istediklerini açıkladı. Selçuk çalışmak isteyen kadınların çalışmasının da mühim olduğunu kaydederken, “Çalışmayı tercih eden kadınlar çalışsın. Tüm kadınlar çalışmalı da doğru bir yaklaşım değil” şeklinde konuştu.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama