• İmsak
  • Güneş
  • Öğle
  • İkindi
  • Akşam
  • Yatsı
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 -
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Milyonları ilgilendiriyor… İşten çıkarma yasağının süresi uzatılacak

Milyonları ilgilendiriyor… İşten çıkarma yasağının süresi uzatılacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bu hafta istihdama ilişkin kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte işten çıkarma yasağının süresi de uzatılacak.

featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TRT Haber’de bulunan habere bakılırsa, Türkiye Büyük Ulus Meclisi’nde bu hafta istihdamı koruma teklifinin yasalaşmasıyla eş güdümlü işten çıkarma yasağı 30 Haziran 2021’e kadar uzatılabilecek.

GENEL KURUL GÜNDEMİNE GELECEK

Cumhurbaşkanı, salgın nedeni öne sürülerek fesih yasağını 3’er aylık Aralıklarla 30 Haziran 2021 geçmişine kadar uzatabilecek.

3 AY SÜREYLE İŞSİZLİK FONUNDAN KARŞILANACAK

Kısa emek verme ödeneğinden ve nakdi ücret desteğinden yararlanan iş bölgeleri düzgüsel emek verme düzenine geçerse, sigorta primleri 3 ay süre ile İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak. Kısa emek verme ödeneğinin hangi sektörlerde uzatılacağına dair olarak Cumhurbaşkanlığına da yetki verilebilecek. 50’den azca çalışanı olan iş bölgelerinde iş güvenliği uzmanı ve iş yeri doktoru görevlendirilmesine dair hükümler ertelenecek. 

Milyonları ilgilendiriyor… İşten çıkarma yasağının süresi uzatılacak
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haberci 7/24 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin