1. Haberler
  2. Gündem
  3. Uyarılar peş peşe gelmişti… İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı

Uyarılar peş peşe gelmişti… İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı

Pek çok ilçeden gelen son dakika haberine göre İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorusu yanıtını buldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AKOM, AFAD ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın peş peşe uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı akşam saatlerinde başladı. Son dakika haberine göre, saat 16.00 sularında İstanbul'un Silivri, Başakşehir ve Bahçeşehir ilçelerinde kar yağışı görüldü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 'İstanbul'da bu gece ve yarın yoğun kar yağışı tahmin ediliyor. Tedbiri de elden bırakmayalım' mesajını paylaştı. CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli de "Bugün öğleden sonra yağış yağmur olarak başlıyor ve akşam 19.00 sularıyla kara dönmeye başlıyor. Arkasından gece boyunca kar yağışı sürecek ve yarın da devam edecek. 20-40 santimetre kalınlık Anadolu yakasında ilçelerde bekleniyor. Şehrin birçok ilçesinde 15 santimetre, Kocaeli'ye doğru 20 santimin üzerinde kar örtüsü bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son bir haftadır yağışlı havanın etkisine giren kentin birtakım yerlerinde kar ve sulu kar yağışı etkisini işaret ediyor. Avrupa Yakası’nda Silivri’nin yüksek kesimleri ile Arnavutköy, Sultangazi, Kayaşehir, Bayrampaşa, Esenler ve Şişli’den kar yağışı görülüyor. Arnavutköy’den İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler yollarda tuzlama çalışması yapıyor.

Eyüpsultan’ın Göktürk ve Hasdal semtleri ile Esenyurt, Alibeyköy ve Sarıyer’den karla karışık yağmur gözlenirken, kentin birtakım ilçelerinde ise yağmur etkili oluyor.

Anadolu yakasında ise Beykoz, Maltepe, Pendik Aydos Tepesi ve Sultanbeyli’den aralıklı kar ve sulu kar yağışı sürüyor.

BELEDİYE EKİPLERİ TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPIYOR Avrupa Yakası’nda Kağıthane, Sarıyer, Gaziosmanpaşa, Avcılar, Beylikdüzü, Silivri ve Arnavutköy’den karla karışık yağmur etkili oluyor. Anadolu Yakası’nda ise Beykoz ve Ümraniye’den kar etkisini sürdürüyor. Beykoz’da birtakım vatandaşlar çocuklarıyla evlerinin önünde kar topu oynadı. Ana yollarda kar küreme ve tuzlama araçlarıyla tedbir alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediye ekipleri den yol ve üst geçitlerde tuzlama çalışması yapıyor.

Kentin yüksek kesimlerinde den etkili olan kar Sarıyer’den den çocuklar amacıyla eğlence kaynağı oldu. Kısıtlamaya karşın sokağa çıkan çocuklar kar topu oynadı.

İstanbul’da yoğun kar yağışının kıyılarda 5-10, iç kesimlerde 10-15, yüksek kesimlerde ise 15-20 santimetre şeklinde olacağının ön görü edildiği ifade edilmişti.

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA’DAN UYARI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, beklenilen yoğun kar yağışına dair ikaz yaptı. İşte Yerlikaya’nın mesajı:

“Değerli İstanbullular, Meteoroloji 1. Bölge Müdürümüzün verilen son verilere göre; İstanbul’da bu gece ve yarın yoğun kar yağışı öngörülüyor. İnşallah özlediğimiz bereketli kar yağışına kavuşuruz. Tedbiri den elden bırakmayalım.”

BİR UYARI DA AFAD’DAN GELDİ

AFAD’ın Twitter hesabından oluşturulan bildirimde, “Bu gece ve yarın, Çanakkale’nin doğusu, Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Buzlanma ve don vakası gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun” denildi.

AKOM’DAN İSTANBUL’A KAR YAĞIŞI AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) bilgilerine göre, bugün öğle saatlerinden itibaren yağmur şeklinde başlaması beklenilen yağışların, gelişen saatlerde karla karışık yağmura döneceği, akşam saatlerinden itibaren ise rüzgârın kuzeyli yönlerden güçlenmesi eşliğinde güçlü yağışı şeklinde devam edeceği öngörülüyor. İBB ekipleri buzlanma gibi olumsuz hava koşullarına karşı önlemlerini aldı.

BÜNYAMİN SÜRMELİ: İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI ANADOLU YAKASI’NDA DAHA ETKİLİ OLACAK

CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, İstanbul’da beklenilen yoğun kar yağışına dair açıklama yaptı. İşte Sürmeli’nin açıklamaları:

“Barajlarımızın ve bizim çok gereksinimiz var. Bugün öğleden sonra yağış yağmur olarak başlıyor ve akşam 19.00 sularıyla kara dönmeye başlıyor. Arkasından gece süresince kar yağışı devam edecek ve yarın da devam edecek. 20-40 santimetre kalınlık Anadolu yakasında ilçelerde bekleniyor. Şehrin çoğu eyaletinde 15 santimetre, Kocaeli’ye doğru 20 santimin üstünde kar örtüsü bekliyoruz.

Bu geceden itibaren Başkent den kar yağışı alacak yalnız çok güçlü olmayacak. Türkiye geneline göre plusteken güçlü kar yağışını Marmara ve Batı Karadeniz’den bekliyoruz.”

TEKİRDAĞ’IN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI

Meteoroloji’nin uyarısının sonrasında Tekirdağ’ın yüksek kesimlerinde beklenilen kar yağışı başladı. Hava sıcaklığının 0 derece bulunduğu Saray eyaletinde öğleden sonra başlayan ve süratini artıran kar yağışı etkili oldu. İlçeye bağlı Güngörmez ile Bahçeköy Mahalleleri’nde yağış bazı zamanlar tipiye döndü. Evlerin çatıları ile araçların üzeri beyaza büründü. Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Saray eyaletinde yaşam sürdüren çiftçilerden Münir Ertekin, kar yağışına sevindiklerini söyleyerek, “Kar yağışını, çiftçimiz, hayvancımız herkes bekliyordu. Çiftçi amacıyla kar yağışı çok iyi oldu” dedi.

Uyarılar peş peşe gelmişti… İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haberci 7/24 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin