2020-09-10T16:14:39+03:00
Ana Sayfa Yaşam 10 Eylül 2020 503 Görüntüleme

Dikkat! O kentlerde karantina kurallarına uymayanlar yurtlara yerleştirilecek

SİVAS

Sivas’ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) karantina kurallarına uymayanların Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirileceği bildirildi.

Valilikten oluşturulan bildirime nazaran, İl Hıfzısıhha Kurulu, koronavirüs salgınının cemiyet sağlığı ve kamu düzeni yönünden meydaan getirdiği riski yönetme, toplumsal izolasyonu temin, fiziki uzaklığı koruma ve hastalığın yayılım süratini denetim altında tutmak suretiyle ek tedbirler aldı.

Buna nazaran, kontrol neticeleri pozitif olup ev izolasyonunda olması gerekirken karantina kurallarını ihlal eden kişilerin KYK yurtlarında yalıtım sürelerini bitirmesi sağlanacak.

Bu kişilerin talebe yurtlarında kalma süreleri süresince oluşacak konaklama, yiyecek benzer biçimde harcamaları kendilerinden temin edilecek.

65 YAŞ VE ÜZERİNİN SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ YENİDEN BELİRLENDİ

İl Hıfzısıhha Kurulu kararınca 65 yaş ve üstü yurttaşların sokağa çıkmaları 11.00-16.00 saatleriyle sınırlandırıldı.

Bahse husus yaş grubundaki yurttaşların 11.00’den evvelce ve akşam 16.00’dan sonrasında sokağa çıkmaları yasaklandı.

İl çapında meskenler hariç bütün alanlarda vatandaşlara istisnasız maske takma zorunluluğu getirildi.

Minibüs ve midibüsler ile koltuk kapasitelerinde rastgele bir seyreltme ve kaldırma yapılmayan otobüsler benzer biçimde iç hacim bakımından fiziki uzaklık kurallarının uygulanamayacağı kent içi toplu ulaşım araçlarında ayakta alınabilecek yolcu adedi en çok 7 şahıs ile sınırlandırıldı.

Lokanta, kafe ve bütün yeme-içme yada eğlence bölgelerinde saat 24.00’ten sonrasında müzik yayınına hiçbir şartta izin verilmeyecek.

KAYSERİ

Kayseri Valisi Şehmus Iyi sabahlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina kuralına uymayanların yurtlara yerleştirileceğini bildirdi.

Vali Iyi sabahlar, toplumsal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, koronavirüs testi pozitif çıkmış olduğu amacıyla evde karantinada olması gerekenlere, dışarı çıkmaları halinde yönetimsel para cezası uygulandığını açıkladı.

Bunun dışında bu şahıslar ile ilgili savcılığa kabahat duyurusunda bulunulduğunu kaydeden Iyi sabahlar, paylaşımında, “Bugünden itibaren bu şahıslar yurtlara yerleştirilecek olup tutarı kendilerinden eğitim edilecektir.” ifadesini kullandı.

SAKARYA

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, karantina ihlali icra eden yurttaşların yurtlara konularak masrafların da kendilerinden eğitim edileceğini bildirdi. Vali Kaldırım, toplumsal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, “Aldığımız ek tedbirler kapsamında, ilimizde, cemiyet sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali icra eden yurttaşlarımız yurtlara alınarak, karantina sürelerinin buralarda tamamlanması sağlanacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Kaldırım, bunun dışında yurttaşların yurtlarda kalma boyunca meydana gelen masraflarının da bunun dışında kendilerinden eğitim edileceği verisini verdi.

KOCAELİ

Kocaeli Valiliğinden oluşturulan bildirime nazaran, salgınla alakalı alınan ve alınması ihtiyaç duyulan tedbirlerin değerlendirildiği toplantı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Yavuz’un yanı sıra, vali yardımcıları, kaymakamlar, il ve ilçelerin güvenlik müdürleri, jandarma komutanları ile il ve ilçe sıhhat müdürleri katıldı.

Yavuz, İçişleri Bakanlığın genelgesi tarafında yapılacak denetimlerde, kaymakamların, kurumların il ve ilçe müdürlerinin sahada olmasını isteyerek, halkın yoğun bulunduğu yerlerin tesir bir halde denetlenmesi, alış veriş merkezleri, kafe ve restoranlar ile kıyı bandındaki park, bahçe ve plajlar benzer biçimde yerlerin denetimlerinin sık sık yapılmasını, denetimlerde maske, uzaklık ve hijyen kurallarına riayet edilip edilmediğinin denetimi emirini verdi.

Pandemi sebebiyle alınan tedbirlerin yurttaşların sağlığı amacıyla alındığını bildiren Vali Yavuz, bilhassa bu zamanda, maske, toplumsal uzaklık kuralı ve hijyenin önemine bir kez daha ilgi çekerek, yurttaşların kurallara sıkı sıkıya uymasını istedi.

Görüşmede, pozitif vakaların temaslılarının yalıtım ve testlerinin hızla yapılması, karantina altındaki pozitif olay ve temaslıları üstünde oluşturulan filyasyon çalışmalarına ağırlık verilmesi, karantina sürecini evinde yaşamış pozitif vakaların kontrolü esnasında evinde bulunmayan ve cemiyet sağlığını açıkça tehdit eden kişilerin belirleme edilmesi durumlarında lüzumlu yönetimsel işlemler gerçekleştirdikten sonrasında KYK yurtlarına alınarak karantina sürelerini buralarda tamamlamalarının sağlanması, yurtlarda kalma süreleri süresince oluşacak olan konaklama, yiyecek benzer biçimde masrafların da şahıslardan eğitim edilmesine karar verildi.

DÜZCE

Düzce Valisi Cevdet Atay, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina kuralına uymayanların yurtlara yerleştirileceğini bildirdi.

Vali Atay, toplumsal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, “İlimizde, cemiyet sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali icra eden vatandaşlarımızı, yurtlara alarak karantina sürelerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Yurtlarda kalma süreleri süresince meydana gelen harcamaları da kendilerinden eğitim edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) karantina kurallarına uymayanların Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirileceği bildirildi.

Vali Gökmen Çiçek, Twitter hesabından yapmış olduğu bildirimde, “İlimizde, cemiyet sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali icra eden vatandaşlarımızı, KYK yurtlarına alarak karantina sürelerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Yurtlarda kalma süreleri süresince harcamaları da kendilerinden eğitim edeceğiz.” ifadesini kullandı.

ÇANKIRI

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, karantina kurallarını ihlal ederek evlerini terk edenÿkoronavirüs hastalarının, yurtlara yerleştireceklerini açıkladı.ÿ

Vali Ayaz, Twitter hesabından yapmış olduğu bildirimde, koronavirüs vakalarını azalması amacıyla sıhhat kurallarına uyulmasını istedi.ÿAyaz, “Yarından itibaren karantina kurallarını ihlal ederek evlerini terk eden koronavirüs hastalarımız, geri kalan karantina sürelerini valiliğimizce tespit edilen talebe yurdunda tamamlayacaklardır” şeklinde konuştu.

NİĞDE

Niğde Valiliğinin toplumsal medya hesaplarından oluşturulan bildirimde, “İlimizde, cemiyet sağlığını hiçe sayıp karantina ihlali icra eden yurttaşlarımız, yurtlara alınarak karantina sürelerinin buralarda tamamlanması sağlanacaktır. Yurtlarda kalma boyunca meydana gelen harcamalar da bunun dışında kendilerinden eğitim edilecektir.” ifadeleri kullanıldı.

YOZGAT

Yozgat Valisi Ziya Polat da toplumsal medya hesabından yapmış olduğu duyuruda, şu ifadelere yer verdi:

“Yozgat’ta Kovid-19 pozitif olup karantina kurallarını ihlal ederek evlerinden ayrılan yurttaşlarımızın, valiliğimizce tespit edilen yurtlarda karantina sürelerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Oluşturulan harcamalar da kendilerinden eğitim edilecektir. Lütfen tedbirlere uyalım.”

NEVŞEHİR

Nevşehir Valiliğinin toplumsal medya hesabından oluşturulan paylaşımda da Kovid-19 testi pozitif çıkan ve karantina kurallarına uymayarak cemiyet sağlığını tehdit edenlerin KYK yurtlarında kalmalarının sağlanılacağı, kalma zamanı süresince meydana gelen masrafların kendilerinden eğitim edileceği açıklandı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama