2020-08-11T18:19:30+03:00
Ana Sayfa Dünya 11 Ağustos 2020 548 Görüntüleme

Yeni Zelanda’da 102 sonra koronavirüs vakası tespit edildi!

Bütün dünyayı etkileri altına alan koronavirüs salgınına karşı yürütülen süreçte etkin neticeler elde eden Yeni Zelanda’da, 102 gündür vatan içi kaynaklı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) olayı belirleme edilmiyordu. 

İHA’nın aktardığı habere gore, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ve Sıhhat Bakanı Dr. Ashley Bloomfield doğrultusundan düzenlenen basın toplantısında, 102 gün ardından vatan içi kaynaklı 4 yeni koronavirüs olayı belirleme edildiğini belirtti. Aynı aileden 4 bireyin, hastalığının deposu şimdilik belirlenemiyor.

AUCKLAND BÖLGESİNE GİRİŞ VE ÇIKIŞLARA SINIRLANDIRMA GETİRİLECEK

Salgın sürecinde en süratli şekilde tedbir almanın dirimsel kıymet taşıdığını bildiren Başbakan Jacinda Ardern, Auckland bölgesi ortamında yarın, gün ortasından itibaren engellemeler başlayacağını duyuru etti. 

Bu kısıtlamaların ilk etapta 3 gün süreceğini bildiren Başbakan Ardern, acil hal düzeyinin, Auckland şehri ve bölgesinde 3.düzeye, ülkenin geri kalanında ise 2.düzeye çıkartıldığını belirtti. 

Bu kısıtlamalara gore, Auckland bölgesi ortamında yaşam sürdüren vatandaşlardan mecburi olmadıkça evden çıkmamaları ve şayet olasıysa evden çalışmaya devam etmeleri isteniyor. Okullar bu süreçte yalnızca işe gitme zorunluluğu tespit edilen ebeveynlerin evlatları amacıyla açık duracak, öğrencilerin olasıysa eğitime evlerinden devam etmeleri planlanıyor. Toplumsal buluşmalara 10 şahıs sınırlandırması getirilirken, Auckland bölgesine giriş ve çıkışlara sınırlandırma getirilecek.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama