2020-07-06T08:12:18+03:00
Ana Sayfa Dünya 6 Temmuz 2020 390 Görüntüleme

‘Yemen’de kan döktürüyor’

Libya’da darbeci Hafter’i destekleyerek onlarca sivilin katledilmesinde hisse içeren Fransa’nın Yemen’de akan kanda da sorumluluğu bulunduğu meydana çıktı. Internasyonal Af Teşkilatı, Fransa’nın Yemen’deki Suudi askerlere tabanca verdiğine ve eğittiğine dair bir rapor yayımladı. Örgütün duyurduğu araştırmayı kaleme alan gazeteci Audrey Lopi, Suudi Arabistan’ın Yemen’de internasyonal hukuka aykırı şekilde acımasız bir muhabere sürdürdüğünü meydana koyduklarını söyledi. Fransa’nın Suudi askerleri kendi topraklarında eğittiği suçlamasına da yer verildi..

MECLİSİN HABERİ YOK

Lopi, raporda sözü geride bıraktığımız tabanca satışlarının Fransız Parlamentosu’nun denetiminin haricinde bulunduğunu ve milletvekillerinin de “ölüm ticareti” olarak anılan bu operasyonlar ile ilgili informasyon almaya çalışmış oldukları veya bunlara araya girmek ettiklerinde baskıyla karşılaştıklarını ifade ediyor. Rapor “France is a Land of Welcome” (Fransa konukseverdir) başlığını taşıyor ve Fransa’nın Yemen’de Suudilerin yürüttüğü pis operasyonlarda yer alanlara kucak açtığını söylüyor.  

CEZAYİR BÜTÜN KALINTILARI ALACAK 

Cezayir Başbakanı Abdulaziz Cerrad, Fransa doğrultusundan 170 senedir alıkonulan Cezayirli direnişçilerin naaş kalıntılarından 24’ünün Cezayir’e getirilmesiyle alakalı, “İnşallah, sayıları 500’ü aşan başka kafataslarını da geri getireceğiz.” dedi. Fransa’nın başkenti Paris’teki İnsan Müzesi’nde dünyanın birçok yerinden getirilmiş olduğu belirti edilen 18 bin kafatası bulunmantadır. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama