2020-07-09T08:09:54+03:00
Ana Sayfa Eğitim 9 Temmuz 2020 656 Görüntüleme

MEB’den mezuniyet açıklaması

Ulusal Eğitim Bakanlığından illere giden yazıya gore, MEB’e bağlı resmi ve hususi ortaöğretim kurumlarında 2019-2020 ders senesi, Kovid-19 salgınına karşı alınan tedbirler tarafında 16 Mart 2020’den itibaren uzaktan eğitimle yürütüldü ve 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlandı.

AA’nın aktardığı habere gore, söz hususu eğitim ve öğretim senesinde öğrencilerin devamsızlık hallerine ilişkin iş ve işlemlerin birinci dönemde oluşturulan devamsızlıklar öneme alınarak gerçekleştirileceği daha evvelce okullara ve kamuoyuna açıklandı.

Yalnız, MEB’e ulaşan talebe ve velilerin talebine gore, yükseköğretime devam etmeye hak kazanma durumundaki 12’nci derslik öğrencilerinden bazılarının derslerinde etkin olmalarına, bazılarının da mesuliyet sınavları ile başarabilecekleri sayıda mesul derslerinin olmasına karşın ilgi özürlü-özürsüz toplam devamsızlık zamanını aşarak başarısız hale düştükleri, bazılarının ise örgün eğitime devam etmek istedikleri durumda örgün eğitimin dışına çıkma şeklinde bir halle karşı karşıya kaldıkları anlaşıldı.

MEB, halleri bu yolla olan öğrenciler amacıyla yeni bir karar aldı. Buna gore, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci devresi itibarıyla bütün derslerden etkin olmalarına karşın toplam devamsızlık zamanını aşanlar, sürekli öğrenciler şeklinde işleme doğal olarak tutularak mezun edilebilecek.

Bütün derslerden birinci devre puanı meydana gelmesine karşın başarısız dersleri olup devamsızlık sebebiyle derslik tekrarı halinde tespit edilen lise son derslik öğrencileri de sürekli öğrenciler şeklinde değerlendirilerek, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılından itibaren başarısız oldukları derslerden mesuliyet imtihanlarına girebilecek ve etkin olmaları halinde mezun olabilecekler.

Devre puanı oluşmayan ve Ulusal Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri gereği devamsızlık sebebiyle başarısız kabul edilen yalnız tahsil hakkı tespit edilen öğrenciler ise velilerinin beyanı temel alınarak tahsil haklarını kullanmamış sayılarak, 2020-2021 eğitim ve öğretim senesinde örgün eğitime devam edebilecekler.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama