2020-09-13T20:08:43+03:00
Ana Sayfa Yaşam 13 Eylül 2020 654 Görüntüleme

Kum fırtınasını anlattı: ‘2 kez ayaklarım yerden kesildi… 40 dakika sürdü’

Polatlı’da dün öğle saatlerinde kuvvetli rüzgarla eş güdümlü kum fırtınası ortaya geldi. Fırtına sebebiyle gökyüzünü toz bulutu kaplarken ilçede ürkü oluştu. Sokakta tespit edilen vatandaşlar ev ve kapalı mekanlara koşarak toz buluntudan kaçınmaya çalıştı. Görüş uzaklığını düşüren fırtınada ev ve iş yerlerinin çatıları uçtu, birtakım ağaçlar devrildi.

TARIM İŞÇİLERİ ZOR ANLAR YAŞADI

Genellikle ilçeye 35 kilometre uzaklıktaki Kaplıca Mahallesi’nde çadır kuran mevsimlik ziraat işçileri, fırtına sebebiyle zor anlamış olur yaşadı. Aşağı yukarı 80 bireyin barındığı çadırlar, fırtınayla eş güdümlü yerinden sökülerek havaya uçtu. Çocuklarını güvenliğini sağlamak amacıyla seferber olan birtakım ziraat işçileri, üstlerine düşen tahta palet ve demir parçaları sebebiyle hafifçe şekilde yaralandı.

BAKAN YARDIMCISI İNCE İNCELEMEDE BULUNDU

Vakanın sonrasında İçişleri Bakan Muavini Muhterem İnce bölgeye giderek araştırmalarda bulunmuş oldu. Ardından AFAD ekipleri doğrultusundan bölgeye aşağı yukarı 20 tane çadır ve birden fazla yatak ile yiyecek getirildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren çadırlarını kuran ziraat işçileri, çadır ve yatak amacıyla AFAD ekiplerine teşekkür ederek, yetkililerden besin ve giyecek istedi.

‘AYAKLARIM YERDEN KESİLDİ, YER ÇEKİMİ YOK GİBİYDİ’

Soğan toplamak amacıyla Ankara’ya geldiklerini ve tarlada çalışırken bir fırtına gördüklerini bildiren Abdulkadir Karakurt, “Fırtınadan 5 dakika evvelce çadırlarımızın yanına geldik ve sağlamlaştırmaya çalıştık. Sonrasında baktık olmuyor, kendi canımızın derdine düştük. Kardeşlerimi korumaya çalıştım. Yel geldiğinde 2 kez ayaklarım yerden kesildi, yer çekimi yok gibiydi. Kendimi yere attım. Aşağı yukarı 40 dakika kadar sürdü. Ancak bir 5-10 dakika kadar gözümüzün önünü dahi göremedik” dedi.

Diğer yandan, yaşamın normale döndüğü ilçede yaralanan 6 şahıs, hastanedeki tedavilerinin sonrasında taburcu edildi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama