2020-07-07T13:38:50+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 7 Temmuz 2020 394 Görüntüleme

Gıdada hileye meslekten men yakında

Ziraat ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tağşiş ve taklitle savaşım konusu ile ilgili cezai yaptırımları yükselten, gerektiğinde meslekten mene kadar giden cezaları sahibi olan bir paketi tatile girmeden TBMM gündemine getirmeyi amaçladıklarını ifade etti. 1.5 ay evvelce annesini kaybeden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Devamlı’ye makamında taziye ziyaretinde tespit edilen Pakdemirli bir gazetecinin öykünmek ve tağşişli ürünlere yönelik meşru planlama hazırlıklarıyla alakalı sorusu üstüne “Kanunlar gerçekten kafi. Yasa ‘tağşiş ve öykünmek yapamazsın’ diyor. Cezai müeyyidelerde tamamlanmamış var, görünen o. Yasa tasarısı emek harcaması yaptık ve Meclis’imize yolladık. Meclis’imiz de bununla alakalı yasa tasarısını olgunlaştırdı. İnşallah bu meclis devresi kapanmadan Meclis’ten öykünmek ve tağşişle alakalı cezai yaptırımların fazlaca yükseldiği, gerektiğinde meslekten mene kadar giden cezaları sahibi olan bir paketle bu işi daha iyi bir noktaya getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Pakdemirli “Geçenlerde İzmirli bir üreticimiz ‘Sayın Bakanım Tanrı sizden razı olsun’ dedi. ‘Noldu ?’ dedim. Zeytinyağı üretiyor. Dedi ki ‘Bizim 375 liralık zeytinyağını oteller almıyordu, 120 liralık karışık yağ alıyordu, şimdi hepsi sıraya girdi almaya başladılar. Zira siz ifşaları kusursuz her ay yapıyorsunuz.’ dedi. İşi sıkı takip edeceğiz, fırsatçılara, gıdadaki dolandırıcılara müsaade etmeyeceğiz” dedi.

DİJİTAL PAZARDA 100 MİLYON CİRO

Pakdemirli, Manisa’daki uygulaması kapsamında Manisa Tecim ve Endüstri Odası’nı ziyaret etti. Pakdemirli ”Dijital Ziraat Piyasası’nı fazlaca önemsiyoruz. Henüz buradaki ciro 100 milyon liranın üstüne çıktı” dedi. Ayrıca Pakdemirli, Manisa Valiliği’ne atanan Yaşar Karadeniz’i de ziyaret ederek başarılar diledi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama